Uz oprez i epidemiološke mjere Gradsko društvo CK vratilo se redovnim aktivnostima

456 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 26. lipnja 2020. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška, kao sastavni dio Hrvatskog crvenog križa u epidemiološkom je lancu koji provodi prevenciju i zaštitu od koronavirusa.
Pandemija koronavirusa donijela je Gradskom društvu Crvenog križa, njegovim zaposlenicima i volonterima nove zadaće i provođenje redovnih aktivnosti pod, kako kaže ravnatelj Franjo Pavlović, novim uvjetima i pojačanim aktivnostima vezanim za epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa.
– Nastavili smo pomagati starim i nemoćnim osobama i ljudima koji su bili u samoizolaciji i u okviru mogućnosti provoditi redovne aktivnosti. Bilo je angažirano oko 30 volontera i oko 50 naših djelatnika koji su bili upućeni u probleme koje je donio koronavirus.
Smirivanjem situacije vratili smo se u kolotečinu naših svakodnevnih i uobičajenih aktivnosti i rada. Provodimo projekt pomoć u kući i obilazimo stare i nemoćne, ali i dalje uz veliki oprez. Koristimo sva sredstva zaštite kako ne bi doveli stare i nemoćne ljude u situaciju da se ne zaraze, ali da se ne zaraze i naši djelatnici. Koristimo upute Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu skrb kao i nacionalnog Stožera Civilne zaštite.


Počeli smo sa tečajevima prve pomoći, također uz epidemiološke mjere, tako da je sa predavačem u prostoriji samo 10 polaznika, a predavač obavezno mora imati masku. Dezinfekcijska sredstva posebno koristimo kod pokaznih vježbi u prvoj pomoći.
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi su redovno organizirane po utvrđenim terminima. Organizirali smo 10 akcija uz pridržavanje epidemioloških uputa.Uočili smo kod zadnje akcije da su se ljudi malo više opustili pa koristim priliku da apeliram na oprez i poručim da nema opuštanja, jer se svaki pojedinac mora pridržavati epidemioloških mjera kako bi sačuvali svoje i zdravlje drugih.
Podijeli smo nešto humanitarne pomoći, koju smo dobili od donatora, a nešto smo nabavili od novčanih sredstava koja smo prikupili. Podijelili smo ju korisnicima po općinama. Trenutno nabavljamo peći za najugroženije novcem koji smo prikupili prošle godine u akciji Solidarnost na djelu. Također pripremamo sportsku opremu za siromašnu djecu u osnovnim školama. Očekujemo da ćemo ju podijeliti u listopadu i prosincu. U rujnu planiramo socijalno ugroženim obiteljima podijeliti pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama.
Koncem srpnju nam završava projekt Zaželi koji smo provodili 30 mjeseci zajedno s općinama Davor, Vrbje i Dragalić. Ponovo smo ga zajedno aplicirali i planiramo zaposliti još više žene. Imali smo zaposleno 46, a sada planiramo zaposliti 60 žena. Dobili smo povratnu informaciju da je projekt prošao prvi fazu- kaže Franjo Pavlović.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 30/04/2016 0
Svim vjernicima koji blagdan Uskrsa slave po julijanskom kalendaru želimo obilje obiteljskog mira, ljubavi i Božjeg blagoslova uz tradicionalno ‘Hristos…