VIDEO RADIONICA – Videonica OŠ Mato Lovrak IDE NA REVIJU U VARAŽDIN

916 0

Alen Kocić-Koc

21. rujan 2011. – 49. revija hrvatskog filmskog i  videostvaralaštva

djece održati će se u Varaždinu od 29. rujna do 2. listopada.

Video radionica-Videonica, O.Š. Mato Lovrak, Nova Gradiška, ušla je u izbor među 88 filmova sa uradkom “Sukob generacija” koji će biti prikazan na projekciji 30.9. u 12 sati u Kazalištu Varaždin.

Na reviji će se predstaviti i ocjeniti jednogodišnja filmska i videoprodukcija djece te filmsko-pedagoški rad na području izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u razvijanju filmske kulture. Revijski su sadržaji, pored filmske i videoprodukcije, obogaćeni održavanjem tematskih rasprava za voditelje filmskih i videodružina te razgovorom djece sa članovima Ocjenjivačkoga suda.

Od ukupno 175 pristiglih filmova, u ukupnom trajanju od oko 15 sati, selekcijska komisija odabrala je njih 88 koji će biti prikazani u 8 revijskih projekcija.

Najbolji će filmovi biti odabrani u 5 kategorija: animirani film, igrani film, dokumentarni film, TV reportaža i ostale vrste.

U svakoj će kategoriji biti odabrana 3 najbolja filma koja će biti predstavljena na međunarodnim filmskim i videomanifestacijama.

Varaždin će u sklopu programa ugostiti i 132-oje djece, autora filmova koji će biti prikazani na reviji. Otvaranje i zatvaranje festivala vodit će Kristijan Ugrina, a filmove će ocjenjivati stručni sud u sastavu Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Krešimir Mikić, Neven Hitrec i Slaven Zečević.

 

Putujemo u Varaždin i idemo na druženje sa djecom iz cijele Hrvatske!

Pozdrav Videonica! Slijedi reportaža iz Varaždina!

 

Related Post