STARO PETROVO SELO: PROSLAVLJEN ZAŠTITNIK ŽUPE, SV ANTUN PADOVANSKI

618 0

14. lipanj 2012. – U župnoj crkvi u Starom Petrovom Selu, u srijedu,

13. lipnja, svečano je proslavljen sveti Antun Padovanski, zaštitnik župe, čija prelijepa slika dominira oltarom. Ispred pokrajnjeg oltara, također je bila izložena slika sv Antuna, sveca cijelog svijeta, kako ga svuda zovu, pred kojom su vjernici mogli obavljati osobne pobožnosti i zavjete.

 

 

U župi su bile tri svete mise. Svečanu u 11.00 sati slavio je vlč Milan Pušec, odgajatelj sjemeništaraca u Zagrebu. On je prije 24 godine radio kao zaposlenik staropetrovoselske Mljekare, osjetio Božji zov i poziv i odazvao se. Otišao je u svećenike, a đakonski praktikum obavljao je u zagrebačkoj župi Špansko, u vrijeme kad je tom župom upravljao današnji staropetrovoselski župnik, prečasni Antun Prpić, tako da je dvostruka poveznica vlč Pušeca i Starog Petrovog Sela, odnosno župnika Prpića i Pušeca.

U nadahnutoj propovijedi, Pušec je govorio o tome kako smo svi pozvani na svetost, bez obzira što radili, odnosno čime se bavili. Podsjetio je i na tri svećenika staropetrovoselskog kraja, žrtve komunističkog režima, a onda i na blaženu sestru Julu Ivanišević, Drinsku mučenicu, također iz ove župe. Rekao je da je i to govor svetosti. Svi smo pozvani na svetost: u obitelji, školi, na radnom mjestu. U znak sjećanja na ponovni boravak u Starom Petrovom Selu, vlč Milan Pušec je župniku Prpiću poklonio svoju knjigu i dva CD-a zagrebačkih bogoslova.

Related Post