POUMAR

769 0

Tradicionalni završni koncert Osnovne glazbene škola Učilišta Relković i ove je godine potvrdio da je izniman glazbeni događaj u Novoj Gradiški.

U prepunoj dvorani Relković u srijedu 13.lipnja 2012. koncert je romantičnom skladbom J.M.Canoa HIJO DE LA LUNA otvorio ORKESTAR FLAUTA i nastavnici glazbene škole (solistica prof.VANJA MARKESINA), a nastavio PJEVAČKI ZBOR pod dirigentskom palicom prof. HELENE HELLER i korepeticiju prof. SILVIJE MUIĆ CRLJENKOVIĆ izvedbom skladbi s kojima su ove godine nastupili na državnom natjecanju. Ugodno su iznenadili i izvedbom mlađim generacijama poznate skladbe ROLLING IN THE DEEP (Adelle).

 

Brojnim posjetiteljima zatim su se predstavili najbolji predstavnici odjela truba, harmonika, gitara,klavir i flauta: LUKA PRPIĆ, LARA SAVI, ZRINKA DUVNJAK, PATRICIA AHOLA, ELIZABET ARIĆ, DOROTEA BIGOVIĆ, KRISTIJAN PETROVIĆ, ZVONIMIR ORŠULIĆ, TOMISLAV VALENTIĆ, ZRINKA DUVNJAK, MILA PODGORNJAK, PETRA SOLIĆ, ERIN KELEUVA, IDA FERKOVIĆ, MATEA PAUKOVIĆ I VEDRANA GRGIĆ.

Svojim učenicima pridružili su se i njihovi nastavnici VANJA MARKESINA (flauta) i BORIS RUŽOJČIĆ (gitara) dojmljivom izvedbom Piazollinine skladbe CAFE 1930. – za flautu i gitaru.

Svoj prvi nastup pred roditeljima i brojnim posjetiteljima na završnom koncertu imali su polaznici malog orkestra Škole koji vodi nastavnica Blanka Brlić a pohađaju ga učenici nižih razreda. Mali glazbenici oduševili su i svoje roditelje, i svoje prijatelje iz škole, i sve prisutne na završnom koncertu.

A kao šećer na kraju – nastup MJEŠOVITOG ORKESTRA škole pod vodstvom BLANKE BRLIĆ. MY WAY, MALI CRNAC i LOONY TUNES ušli su u svaki kutak Dvorane Relković, a dugotrajni pljesak oduševljene publike pokazao je da je ovaj koncert istinski glazbeni doživljaj koji donosi radost i učenicima, i njihovim nastavnicima, roditeljima i obiteljima, svim našim sugrađanima koji ga iz godine u godinu redovito posjećuju.

Osnovna glazbena škola Učilišta Relković na koncertu se svečano oprostila od 19 učenika završnih – šestih razreda. Čestitke na uspješnom završetku glazbenog školovanja uputili su im ravnatelj prof. MIŠO DRLIĆ i voditeljica ANA TURKALJ.

Ravnatelj je zahvalio roditeljima na potpori koju pružaju svojoj djeci i Školi, jer rezultat zajedničkog rada su uspjesi koje učenici postižu na državnim natjecanjima i smotrama.

S ponosom je roditeljima pokazao SREBRNU PLAKETU koju je ove godine na 55. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži 17.svibnja 2012. u Varaždinu dobio pjevački zbor. Ovo je, rekao je prof. Drlić, JEDANAESTA osvojena medalja koju je za svoje nastupe na državnim natjecanjima i glazbenim svečanostima, pjevački zbor dobio od 1996. godine do danas, dokazavši da i male sredine i male škole vrijednim radom i trudom postižu zapažene rezultate.

Završni koncert na kraju školske godine s učenicima su pripremili učitelji: Ana Turkalj, Anamarija Oršulić, Silvija Muić Crljenković, Marina Karešin, Blanka Brlić, Helena Heller, Vanja Markesina, Boris Ružojčić i Tomislav Ratković.

Related Post

KONCERT

Autor - 21/10/2013 0
U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim…

OPERNE ARIJE I OPERETE

Autor - 24/04/2012 0
U ponedjeljak 23.travnja 2012. za ljubitelje ozbiljne glazbe koncert su u novogradiškom Domu kulture održali studenti pjevanja Muzičke akademije u…