Vijesti iz sportske povijesti (15)

1054 0

 

6. siječnja 2011. – Ovaj put smo u godini 1982. – 1. Početkom

godine 1982. na godišnjoj konferenciji, za „predsjedavajućeg“ Partizana, saveza za sportsku rekreaciju općine Nova Gradiška izabran je ugledni sportski i društveni djelatnik Josip Švarc.

 

 

2. Planinarsko društvo Strmac ima i skijašku sekciju koja je vrlo aktivna i drži tečajeve skijanja na Predolu i Brezovom polju.

3. Seniorska momčad rukometaša Strmca osvojila je naslov jesenskog prvaka u Međuopćinskoj rukometnoj ligi i organizirala proslavu 30. obljetnice kluba. Strmčevi kadeti i omladinci pored općinskog, osvojili su i regionalno prvenstvo.

4. Nogometaši TANG-a bili su vrlo uspješni i osvojili su naslov jesenskog prvaka Slavonske nogometne zone, posavska skupina, zapad.

5. Vladimir Bošnjak „Gili“je prvi i jedini novogradiški savezni košarkaški sudac, iako ove 1982. godine u gradu nema košarkaškog kluba.

6. Počela je izgradnja sportskih terena na Strmcu u organizaciji Partizana za sportsku rekreaciju. Ekspropirano je zemljište oko Doma SOFK-e, koji je u tu svrhu odvojio10, a SOFK-a 5 starih milijuna dinara.

7. Nakon inicijative stare dvije godine zahvaljujući nekolicini entuzijasta pri Planinarskog društvu Strmac osnovana je prva Ski-sekcija, koja je očistila teren za skijalište, uredila staze i montirala ski-lift od Tomosovog motora, organizira prijevoz autobusom na vrh Psunja i ondje održavala skijaške tečajeve.

8. Ritmičko-sportska gimnastika postigla je nakon višegodišnjeg uspješnog rada visoku kvalitetu, pa je tako vježbačica Nove Gradiške Željka Ladvolt pod vodstvom umirovljenje nastavnice tjelesnog odgoja, Tine Cvetnić, na državnom prvenstvu u Beogradu u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila 9. mjesto.

9. Željko Mokricki, biciklist novogradiškog Strmca, proglašen je na konferenciji Biciklističkog odbora Slavonije i Baranje najuspješnijim seniorom regije.

10. Zlata Kalizan, bivša igračica, postala je novi trener novogradiških odbojkašica KK Strmac umjesto Đorđa Radosavljevića, koji je napustio treniranje.

11. Ugladni zagrebački novinari i tv-komentatri Mladen Delić, Božo Sušec, Miroslav Rede i Joco Kosijer bili su gosti na svečanosti proglašenja sportaša godine za proteklu 1981. godinu. Laureati su bili rukometaš štivičkog Posavca Željko Tomičić i rukometašica okučanskog Psunja Grozda Knežević. Momčad godine bila je novogradiška Sloga, a ekipa okučanske rukometašice. Tada se Sportaš godine birao za cijelu novogradišku općinu.

12. Boksački klub Strmac prošle godine je svečano proslavio 25. obljetnicu postojanja, ali nema uvjete za rad. Kako bi stvorili stalni prostor za vježbanje adaptirali su sami bivšu garažu SOFK-inog autobusa koja je bila uz malu dvoranu „Munjare“ i ondje postavili ring i marljivo vježbali.

13. Na utemeljiteljskoj skupštini pri Tvornici Elting u Prvči osnovan je prvi atletski klub u gradu AK Elting.

14. Na konferenciji Streljačkog saveza pod vodstvom predsjednika Miroslava Domazetovića odlučeno je da se novoizgrađena streljana za zračnu pušku sa 21 mjestom u SOFK-inom dvorištu pokrije jer uređaji kisnu i propadaju.

15. Kuglački klub Zanatlija na vrlo svečan način je proslavio 45. obljetnicu svoga rada. Tom prilikom je na jubilarnom turniru okupio najjače kuglačke klubove tadašnje države koji su u 3 tjedna na 3 jaka vikend-turnira izbacili najbolje. Momčadski pobjednik u konkurenciji 12 klubova :Crvene zvezde (Beograd), Medveščana i Grmoščice (Zagreb), Poštara (Split), Kandita (Osijek) i drugih, uz slavljenika Zanatliju bio je zagrebački Medveščak, a pojedinačni pobjednik bio je Osječanin Liović.

 

Na slici: vrlo mlada, perspektivna i igrački jaka vodeća rukometna momčad novogradiškog Strmca sa članovima uprave.


Related Post