VODOVOD U OPĆINI REŠETARI

1424 0

Kada se završe radovi u Kožarskoj ulici u Rešetarima i jesenas postavi vodovod u Bukovici sva naselja u općini imati će osiguranu vodu

REŠETARI, 19. rujan 2013. – Ove jeseni sva naselja u općini Rešetari imati će

osiguranu pitku vodu, a stanovništvo, posebno u selima u brdskom dijelu općine, riješiti se problema opskrbe vodom u ljetnim mjesecima. Kako doznajemo od načelnika Zlatka Age, privode se kraju radovi na kompletnoj vodoopskrbi, koji će zajedno s radovima na izgradnji komunalne infrastrukture do vodospreme, općinu Rešetari svrstati među rijetke jedinice lokalne samouprave koje su u cijelosti riješile jedan od najvećih komunalnih i vrlo značajnih životnih problemom stanovništva.

 

-Ovih se dana intenzivno radi na završetku izgradnje sustava vodoopskrbe i vodospremnika zapremnine 1500 kubičnih metara vode. Nakon završetka radova u Giunjavcima i Drežniku i stavljanja vodovoda u funkciju, u Rešetarima je u posljednja dva mjeseca postavljeno više od tri kilometra vodoopskrbne mreže. U završnoj fazi postavljanje je vodovoda u Kožarskoj ulici i on će biti dovršen do kraja rujna čime će kompletni Rešetari biti pokriveni vodovodnom mrežom.

Tijekom jeseni radovi će se obaviti i u Bukovici čime će u cijelosti vodoopskrba u općini Rešetari biti u funkciji u svih sedam naselja s naseljem Rešetari. Očekujemo da će u kasnu jesen vodovodna mreža biti u potpunosti završena.

Uz kredit Svjetske banke u iznosu od 5 milijuna kuna, novac za završne radove osigurali su Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode. Puno je pomogao ministar Tihomir Jakovina. Za vodospremnik se gradi kompletna infrastruktura od kanalizacije i asfaltne ceste do struje i telefona. Ovdje treba dodati da je Općina posljednjim izmjenama prostornog plana proširila građevinsko područje na koje će se moći proširiti naselje Rešetari i izgraditi otprilike pedesetak kuća.

 

 

Zahvaljujemo se Regionalnom vodovodu Davor – Nova Gradiška, Hrvatskim vodama, Ministarstvu poljoprivrede i ministru Jakovini jer su dali velik doprinos u izgradnji vodoopskrbe na području općine Rešetari – kaže Zlatko Aga.

Dodaje da se ovih dana vode pregovori s Slavčom, Regionalnim vodovodom Davor i Hrvatskim vodama o distribuciji vode i dogovara tko će biti glavni distributer i tvrtka koja će raditi priključke.

Related Post

Osnovna škola „Vladimir Nazor”

Autor - 06/12/2011 0
U okviru roditeljskih sastanaka, održanih početkom prosinca, ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor” u Adžamovcima, Marija Petričević, organizirala je 1. 12.…

BICIKLIJADA U REŠETARIMA

Autor - 18/05/2013 0
REŠETARI, 18. svibanj 2013. – Općina Rešetari, Osnovna škola „Ante Starčević“, Dječji vrtić „Čarobni svijet“ i Društvo „Naša djeca“ Rešetari…

Najuzornija Hrvatska seoska žena

Autor - 23/10/2011 0
REŠETARI, 22. listopada 2011. – Za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana je Monika Kemenović iz Dijankovaca, prigradskog naselja Križevaca, za…