ZA ČIST I UREDAN GRAD

2021 0

NOVA GRADIŠKA,22. lipnja 2012. – Nakon što su uspješno obavili proljetne radove na uređenju gradskih javnih površina djelatnici Slavče time su si osigurali brojne i svakodnevne poslove na ljetnom „šminkanju“ gradskih zelenih površina,

cvjetnih gredica, parkova i drvoreda.

 

Djelatnike Slavče i zaposlene u javnim radovima može se na gradskim ulicama vidjeti od ranih jutarnjih sati. Ranoranioci će ih sresti od četiri do osam sati ujutro kako zalijevaju cvijeće i uređuju cvjetne gredice. Površine zasađene cvijećem povećane su na 400, a trajnicama na 300 četvornih metara. Uz trenutnu zelenu rezidbu stabala, svakodnevan posao je košenje zelenih površina. Kako doznajemo od Vlade Ivkovića prošli mjesec pokošeno je 350.000 četvornih metara. Doprinos urednom gradu svakodnevno doprinose dva čistača sa trokolicama koji po nogostupima i zelenim površinama skupljaju papir i drugo smeće, dok radni stroj čistilica svakodnevno čisti ulice.

 

Kako grad izgleda zadovoljni su u gradskoj Turističkoj zajednici pa se i ove godine, kao i četiri puta do sada, nadaju prestižnom priznanju Hrvatske turističke zajednice u projektu „Volim Hrvatsku“. Podsjetimo da je Grad Nova Gradiška prošle godine dobio ZELENI CVIJET s brončanim znakom u kategoriji malih gradova. Ovogodišnju akciju Turistilka zajednica provodi pod promotivnom skraćenicom SONG ( Sačuvajmo okoliš Nove Gradiške), a uz djelatnike Slavče doprinos uređenom i urednom gradu daju građani, javne ustanove i tvrtke, koji također sve više i primjerenije brinu o životnom okolišu.

 

-Nadamo se da ćemo i ove godine ići po priznanje. To što smo već četiri puta dobili prestižno priznanje HTZ u akciji „Volim Hrvatsku“ znači da smo čist i uredan grad. Tome svakako doprinose i djelatnici Slavče a među njima i Boro Parapatić. Za doprinos koji dalje urednom i ljepšem izgledu našeg grada predložili smo ga u akciji „Volim Hrvatsku“ za jedno od 24 pojedinačna priznanja koja pojedincima daje Hrvatska turistička zajednica za poseban doprinos – kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

 

Related Post