ZAVRŠEN FINANCIJSKI NADZOR NAD UDRUGOM „HRABRO DIJETE“

1387 0

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinca 2013. – Zamjenik ministra financija Branko Šegon danas je priopćio kako je završen financijski nadzor nad udrugom ‘Hrabro dijete’ te da su zabilježene zlouporaba i nepravilnosti u njenom radu.

Ministarstvo financija cijeli će slučaj proslijediti Državnom odvjetništvu ne bi li se utvrdilo postoje li elementi kaznenog djela.

 

Šegon je kazao da je proveden proračunski, devizni i djelomično porezni nadzor te su utvrđene dvije vrste nepravilnosti.

 

“Jednu možemo svrstati u kategoriju manjih nedostataka administrativne naravi, a bilo je i povreda propisa u smislu suštinske naravi, gdje se radilo o određenim zlouporabama koje ukazuju na izvršenje kaznenog djela. O svemu tome ćemo izvijestiti nadležno državno odvjetništvo”, rekao je Šegon novinarima ispred Ministarstva financija i najavio da će državnom odvjetništvu sve podatke dostaviti u idućih nekoliko dana.

 

„Najvažnija nam je financijska inspekcija kojoj treba nešto više vremena i nadam se da će do petka imati sve pokazatelje, a onda ćemo to predočiti pa ćete točno znati na čijem računu su novci i koliko novca’, rekla je Opačić novinarima nakon dodjele stipendija studentima iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji.

Related Post

Autor - 28/09/2011 0
NOVA GRADIŠKA 28. rujan 2011. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška obilježavanje Međunarodmog tjedna gluhih započela je još u prošli…