ZAVRŠNA KONFERENCIJA IPA PROJEKTA

678 0

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška kao nositelj projekta i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod (kao projektni partner) dobitnici su donacije Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta

(Razvoj ljudskih resursa) – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

 

NOVA GRADIŠKA, 13. rujna 2013. – Danas je u povodu obilježavanja 125. godina Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška u gradskoj vijećnici održana završna konferencija IPA projekta pod nazivom „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“.

 

-Sretan sam što u ovoj vijećnici možemo ugostiti ovako eminentan skup, što možemo predstaviti i pokazati ono što smo godinu dana zajedno radili. Rezultati koje prezentiramo pomoći će u dizanju kvalitete rada u području CNC tehnologije, ali i u drugim područjima. Projekt se službeno približava kraju. Termin 21. rujna za nas ništa ne znači, samo datum kada projekt završava. Ostaje održivost projekta i daljnji rad vezan uz projekt – kazao je prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška, posebno pozdravljajući predstavnike sudionika u projektu Industrijskog parka Nova Gradiška, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Slavonski Brod i INE SCHEFFLER iz Herzogenauracha, sada već dugogodišnje partnere u obrazovanju predstavnike iz škola u Mađarskoj i Austriji te grada Herzogenauracha.

 

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška kao nositelj projekta i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod (kao projektni partner) dobitnici su donacije Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta (Razvoj ljudskih resursa) – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

Donacija je omogućila provedbu brojnih aktivnosti kojima se želi unaprijediti kapacitet nastavnika strukovnih škola i stvoriti materijalni preduvjeti za najsuvremeniju strukovnu nastavu (nabavka opreme, softvera, alata, i dr.), a u skladu sa aktualnim trendovima u gospodarstvu.

Projekt „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“ bavi se unapređenjem treninga nastavnika i stručnih učitelja u praktičnoj nastavi u području CNC tehnologije i doprinosi kontinuiranom razvoju obrazovnog sustava u Brodsko posavskoj županiji u skladu s potrebama gospodarstva.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i nadu da će se suradnja i dalje nastaviti u kontinuiranom razvoju obrazovnog sustava i obrazovanja učenika u skladu s hrvatskim i EU zahtjevima i potrebama tržišta rada.

Related Post

KONCERT U ADVENTU

Autor - 01/12/2014 0
Došašće „je vrijeme kada svako srce dršće nekim djetinjim veseljem u očekivanju skorih božićnih radosti. To je vrijeme kada se…

I TO JE MOGUĆE

Autor - 13/06/2014 0
Desetak kuhara i konobara koji su danas dobili završene svjedodžbe u Industrijsko-obrtničkoj školi već sutra kreće na Krk, a u…