„ZAŽELI – SNAGA ZAJEDNICE“: Općina Okučani potpisala ugovore sa 25 djelatnika koji će skrbiti o 150 korisnika

499 0

Foto Općina Okučani

 

OKUČANI – Provedba projekta „Zaželi – snaga zajednice“  na području općine Okučani  počela je 2. travnja.  Nastavak je to dosadašnjih projekta „Zaželi“   jednako je obradovao teže zapošljive žene i starije osobe u potrebi. O kojima će skrbiti naredna 33 mjeseca.

Općina Okučani je  22. ožujka potpisala ugovora o radu s djelatnicima na projektu „Zaželi – snaga zajednice“. Ugovori su potpisano sa 25 djelatnika koji će skrbiti o 150 korisnika.  

Projekt će se provoditi na području općine Okučani u razdoblju od 36 mjeseci. Projekt uključuje ciljanu skupinu odnosno starije osobe od 65 godina starosti i invalidne osobe starije od 18 godina starosti o kojima će se skrbiti 33 mjeseca. 

Provedbom projekta pridonijet će se povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu ciljnoj skupini unutar lokalne zajednice s mjesečnom isporukom paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.(Izvor Općina Okučani)

Related Post