Županija daje novac udrugama koje doprinose razvoju gospodarstva

616 0

Autor: Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 6. veljače 2019. – Upravni odjel za gospodarstvo Brodsko-posavske objavio je javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga i drugih neprofitnih koje u 2019. godini doprinose razvoju gospodarstva na području Brodsko-posavske županije.

Poziva udruge i ostale neprofitne organizacije sukladno natječaju da prijave programe, projekte i manifestacije koji/e sadrže sljedeće aktivnosti vezane za gospodarstvo (isključena poljoprivreda):

1.    Organizacija sajmova i manifestacija (kongresa, konferencija, znanstveno – stručnih savjetovanja) na području Brodsko-posavske županije;

2.    Promocija sajmova i manifestacija na području Brodsko-posavske županije (kongresa, konferencija, znanstveno – stručnih savjetovanja) – promoviranje rezultata rada udruga i provedenih programa, aktivnosti i inicijativa vezanih za gospodarstvo;

3.    Poticanje i unapređenje turizma na području Brodsko-posavske županije;

3.1. Izgradnja i jačanje kapaciteta udruga za sudjelovanje u razvoju i pružanju usluga   u Brodsko-posavskoj županiji (podrška institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga s područja Brodsko-posavske županije, odobravanje financijskih sredstava za redovan rad udruga kojima se osigurava trajnost i stabilnost udruga koje su od posebnog značaja za razvoj turizma županije, za nabavu opreme i sl.);

3.2. Unapređenje turizma u Brodsko-posavskoj županiji kroz organizaciju manifestacija koje mogu biti sportske, kulturne, povijesne, gastronomske i dr.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 120.000,00 kuna.

Najniži iznos financijskih sredstava koji se može odobriti za financiranje pojedinog programa/projekta/ manifestacije je 1.000,00 kuna.

Najviši iznos financijskih sredstava koji se može odobriti za financiranje pojedinog programa/projekta/ manifestacije je 20.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijedloga programa/projekta/ manifestacija je do iskorištenja sredstava ili do kraja 2019. godine.

Related Post