130 godina Industrijsko-obrtničke škole: Otvorena izložba Međunarodna suradnja i partnerstvo

1348 0

NOVA GRADIŠKA, 27.  rujna 2018. – Otvaranjem izložbe Međunarodna suradnja i partnerstvo  danas je  u  Industrijsko-obrtničkoj  školi Nova Gradiška  počelo obilježavanje  130 godina duge tradicije  obrazovanja za  obrtnička zanimanja u Novoj Gradiški. Okupili su se djelatnici škole, a nazočni su  bili, predvođeni ravnateljem,  predstavnici  strukovne škole  iz Varpalote u Mađarskoj, jedne od škola  izvan Hrvatske  s kojom Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška ima desetgodišnju suradnju.

Ravnatelj  strukovne škole  iz Varpalote Ištvan Hujbert  i prof. Mijo Matošević  govorili su o  dugogodišnjoj plodnoj suradnji o čemu  svjedoči i dio eksponata na izložbi. Izrazili su uvjerenje da će se  partnerski odnos  ove dvije škole i dalje uspješno nastaviti.

Izložba je podijeljena u tri dijela i  kroz tekstove i fotografije  prikazuje što je to  ova  škola u proteklih 18 godina  radila  u međunarodnoj suradnji.  Prvi dio je od 2000 do 2010. godine, drugi dio je od 2010. do 2018. godine, a treći dio je  svojevrstan pogled u budućnost  od 2018. do 2020. godine  u kome se ukazuje na priliku da zaposlenici škole nastave aktivnosti u svim sektorima mobilnosti i  europskim projektima.

Na otvaranju izložbe nastupila je  i novogradiška pjevačka skupina „Aurora“.

Izložba i njeno otvaranje upriličeni su i kao  druženje djelatnika škola u povodu njene 130. obljetnice.

Sutra (petak) održat će se u Domu kulture   svečana akademija,  a u subotu  će se, uz kulturno-zabavni program,   u središtu grada  na štandovima predstaviti  Industrijsko-obrtnička škola.

 

Related Post

Susret Križara u Požegi

Autor - 16/09/2019 0
Autor Požeška biskupija POŽEGA, 15. rujna 2019. – Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna u požeškoj župi sv. Leopolda…