14. PPI NOVA GRADIŠKA 2012.

945 0

NOVA GRADIŠKA, 25. siječanj 2012. – Isplatiti će se doći u petak i subotu, 27. i 28. siječnja, u Dom kulture i Društveni dom gdje će se održati savjetodavna i izložbena manifestacija 14. poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2012.“

Odnosi se to na poljoprivredne i druge proizvođače, koji će doći pokazati i prodati svoje proizvode, a od struke čuti i raspraviti najnovije aktualne teme vezna za poljoprivredu, selo i poduzetništvo, te građane koji će na izložbenom dijelu sigurno pronaći i kupiti neki od izloženih proizvoda.

 

Kako se danas moglo čuti od Željka Burazovića, na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora ove manifestacije, doći će i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Stjepan Bošnjaković izvijestio je o dolasku stotinjak izlagača koji će doći iz, do sada, rekordnog broja županija Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske i Zagreba. Vera Novaković izvijestila je o aktivnostima koje je u organizaciji ove manifestacije poduzela Hrvatska poljoprivredna komora i Javna poljoprivredno-savjetodavna služba i istaknula da će poljoprivredna komora imati svoj štand na kome će poljoprivredni savjetnici davati informacije i stručne savjete o tehnologijama u poljoprivredi i mjerama poljoprivredne politike. Iz izlaganja Drage Solića izdvojimo predavanja za pčelare i potpisivanje sporazuma o ispitivanju kvalitete meda na području Brodsko-posavske županije, prvom takvom sporazumu u Hrvatskoj. Milan Mateša, zamjenik novogradiškog gradonačelnika, izvijestio je o naporima koje gradska vlast ulaže da osiguravanje većeg prostora za održavanje izložbenog dijela Poljoprivredno-poduzetničkih ideja.

 

Od brojnih tema o kojima će se raspravljati izdvojimo projekt „Crostart“ na kojemu će koncern Agrokor predstaviti koncept ugovaranja svinjogojske i povrtlarske proizvodnje te proizvodnje mlijeka. Otvaranje ove manifestacije predviđeno je u petak u 10 sati u Domu kulture.

Related Post

SASTANAK SELJAČKIH UDRUGA

Autor - 03/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. kolovoz 2013. – Jučer su se u Novoj Gradiški sastali predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore i brojnih seljačkih…