Foto reportaža: 17. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE – SVEČANOST ŠTOKAVSKOG IZRIČAJA

920 0

CERNIK, 26. studeni 2010. – Ivana Đulabić, OŠ „Josip Lovretić“ Otok (voditeljica Marica Pejić), Katja Kasač, OŠ „Sveta Ana“ Osijek (voditeljica Ruža Zubac-Ištuk), Antonija Serdar , OŠ „Miroslav Krleža“ Čepin ( voditeljica Marija Dorić), Marina Gusić, OŠ „Matija“ Gubec““ Cernik (voditeljica Monika Kovarbašić) i Patricija Eškutić, OŠ Ivana Filipovića

Osijek (voditeljica Jasna Ćulibrk) proglašene su najboljim malim pjesnikinjama na 17. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje. Nakon što je Mato Ordanić, ravnatelj škole domaćina, pozdravio male pjesnike i goste , jedinstven pjesnički susret otvorila je Mira Zovko viša stručna djelatnica u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Istaknula je značaj cerničkog druženja susreta malih pjesnika. Osim okupljanja malih slavonskih pjesnika i promoviranja dječjeg literarnog stvaralaštava, ova ih manifestacija , kazala je, povezuju s malim pjesnicima iz drugih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja. Tradicionalno su i ove godine došli mali pjesnici čakavci i kajkavci iz Zlatara, Žminja i Muća, Usore (BiH), a ove godine i iz Vojvodine.

Na ovogodišnji natječaj javilo se 47 škola. Pristiglo je 167 radova od kojih je povjerenstvo, u kome su bili književnici Ivan Slišurić i Tito Bilopavlović, te Željka Horvat-Vukelja, odabralo 40 pjesama koje su njihovi autori-mali pjesnici čitali na završnoj priredbi u školskoj sportskoj dvorani. I ove je godine tiskana je zbirka s najboljim pjesmama Izabrane pjesme. Kao i svake godine učenici OŠ „Matija Gubec“ priredili su prigodan program.  

Nakon što je zastava najveće dječje pjesničke manifestacije u Hrvatskoj podignuta na jarbol i prigodno, uz nastup školskog zbora, susret otvoren, tradicionalno su mali pjesnici u crkvi sv. Petra i Franjevačkom samostanu blagovali plodove zemlje, kruh i krušne proizvode, koje je blagoslovio pater Anto Perković, gvardijan.  

Pokrovitelj ove dječje pjesničke manifestacije bilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a supokrovitelji brodsko-posavska županija, Općina Cernik i tvrtka Eurom iz Zagreba, te brojni sponzori.  

Osnovna škola „ Matija Gubec“, njeni učenici i učitelji, te Franjevački samostan još su se jednom potvrdili kao dobri organizatori i iznimno dobri domaćini.

  

Related Post

18. susret malih pjesnika

Autor - 18/11/2011 0
CERNIK, 18. studeni 2011. – Tradicionalni 18. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje završio je danas proglašenjem najboljih pjesama koje…