25 GODINA SCENSKOG PRIKAZA MUKA I SMRT ISUSA KRISTA

922 0

Na Cvjetnicu 20. ožuka u Društvenom domu Okučani premijerno će se prikazati dokumentarni film redatelja Milorada Oršulić – Micana “OD DOLINE PREKO NOVE GRADIŠKE DO OKUČANA”

 

OKUČANI, 4. ožujka 2016. – Dramska družba “Sv. Vida Mučenika”Okučani u suradnji sa Župnim uredom, a pod pokroviteljstvom općine Okučani će u nedjelju 6. ožujka 2016. godine za vjernike župe Mačkovac u društvenom domu u Dolini s početkom u 17,30 sati uprizoriti MUKU, SMRT I USKRSNUĆE NAŠEG GOSPODINA ISUSA KRISTA, a u subotu 12. ožujka će okučanski amaterski glumci “Muku” prikazati za vjernike župe sv. Marije Magdalene Bebrina u društvenom domu Stupički Kuti s početkom u 18,00 sati.

Ovaj scenski prikaz dio je pasionske pobožnosti koja se već stoljećima uprizoruje u katoličkoj crkvi diljem svijeta s ciljem da se vjernicima što zornije prikaže muku i smrt Isusa Krista, te da ih u vrijeme Korizme pozove na istinsko obraćenje i promjenu života. Rad na ovakvom zajedničkom projektu godinama osnažuje i povezuje ovu okučansku župsku zajednicu (od male djece do najstarijih) koja marljivo uvježbavaju uloge za predstavu.

Budući da se ove godine navršava 25 godina kako je u Dolini Bosanskoj prvi puta scenski prikazana MUKA I SMRT ISUSA KRISTA, na Cvjetnicu tj. 20. ožuka ove godine u Društvenom domu Okučani premijerno će se prikazati dokumentarni film redatelja Milorada Oršulić – Micana “OD DOLINE PREKO NOVE GRADIŠKE DO OKUČANA”o dvadesetpetogodišnjem radu ove amaterske Dramske družbe koja je do sada “Muku” uprizorila 70-desetak puta u Hrvatskoj od Vukovara preko Zagreba do Knina te u Bosni i Hercegovini.

 

Svi ste pozvani da ovaj scenski prikaz muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista dođete pogledati i tako si, još jednom, dozvati u pamet kolika je bila cijena našeg otkupljenja.

Related Post

DAN UDRUGA OPĆINE OKUČANI

Autor - 13/06/2016 0
OKUČANI, 13. lipnja 2016. – Dan udruga jedinstvena je manifestacija koju organizira Općina Okučani. U središtu Okučana jučer su se…