Advent u gradu

693 0

NOVA GRADIŠKA 16. prosinac 2011. – Peta Borna Halambek i Milan Rosić prigodno su danas otvorili peti jubilarni “Advent u našem gradu 2011.” Organizator, Turistička zajednica grada Nova Gradiška u suradnji sa Gradom Nova Gradiška

napunila je sa izlagačima Društveni dom gdje posjetitelji do 18. prosinca imaju što vidjeti i kupiti. Velik izbor suvenira domaće izrade i proizvoda poljoprivrednih gospodarstava prilika su da se kupi originalan božićni i novogodišnji poklon.

 

Za posjetitelje je pripremljen bogat kulturno umjetnički program i iznenađenja. Svi oni koji su danas bili na otvaranju mogli su kušati „rođendansku“ tortu kojom ih je počastila Turistička zajednica uz povodu pete obljetnice ove manifestacije koja je ove godine sa svojim proizvodima, osim domaćih, dovela i više od 50 izlagača iz Vinkovaca, Slavonskog Broda, Pleternice i Pakraca. Sve ih je na otvaranju pozdravila zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić.

Gradski muzej Nova Gradiška priredio je danas prezentaciju utvrde Gračanica – Lehowacz, a Udruga čuvara pučke baštine „Tkanica“Nova Gradiška prikaz češljanja tradicijskih svečanih frizura. U 16 sati predviđen je nastup gradskih mažoretkinja, a u 17,30 HPS „Slavča“.

Za novogradiške mališane sutra je najznačajniji dan Adventa u našem gradu. Točno u podne s poklonima i na druženje s djecom dolazi Djed Božićnjak.

 

SUBOTA, 17.prosinac 2011.

Tijekom dopodneva:

Predstavljanje likova iz“ Living history“ programa

Grada Slavonskog Broda ( ulica Slavonskih graničara, Društveni dom)

11.00 – predškolske skupine Dječjih vrtića „Radost“ i „Maslačak“

12.00- dolazak Djeda Božićnjaka, podjela poklon paketića

17.00- HKUD „Trenk“

Tijekom dana:

Društvo naša djeca: Dječji kutak – kreativna radionica

Voditelj programa: Fran Ridjan

NEDJELJA, 18.prosinac 2011.

10.00- Plesni studio Marine Mihelčić (božićne vile i vilenjaci)

11.00 – Mažoretkinje grada Nove Gradiške

 

TIJEKOM TRAJANJA MANIFESTACIJE

GRADSKI MUZEJ GRADA NOVA GRADIŠKA

– Prezentacija srednjovjekovne utvrde

GRAČANICA LEHOWACZ 1500.

 

Related Post