AFERA RADIO POSTAJA – TRGOVAČKI SUD JOŠ UVIJEK NIJE DONIO ODLUKU O POKRETANJU STEČAJNOG POSTUPKA

1203 0

NOVA GRADIŠKA, 11. siječanj 2011. – Pokretanje stečajnog postupka nad Radio postajom Nova Gradiška stoji na mrtvoj toči. Kako doznajemo od Vesne Vukelić, bivše predsjednice Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu, zbog statusnih promjena Trgovačkog suda Slavonski Brod, traženje izuzeća sutkinje Mirne Vujčić, koju je zatražio direktor Radio

postaje Nova Gradiška Rade Aleksić, nalazi se u Trgovačkom sudu Osijek, kome sada pripada i Trgovački sud u Slavonskom Brodu, i čeka njegovo očitovanje.

 

Slučaj Radio postaja Nova Gradiška pretvara se u pravosudnu trakavicu i neizvjesno je kada će se okončati i koliko će potrajati. Podsjetimo da je Trgovački sud u Slavonskom Brodu 25. listopada prošle godine na zahtjev grada Nova Gradiška donio rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja uvjeta stečajnog dužnika Hrvatskog radija Radio postaja Nova Gradiška i za privremenog stečajnog upravitelja imenovao Slavka Strizića. Nakon ročišta održanog 1. prosinca sutkinja Mirna Vujčić nije donijela odluku o daljnjem tijeku postupka jer je traženo njeno izuzeće. Prošlo je dakle gotovo tri mjeseca od pokretanja prethodnog postupka, a da se nije maknulo s mrtve točke.

 

U isto vrijeme kod Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu vodi se postupak u kojim suvlasnici vlasničkih udjela u Hrvatskom radiju radio postaji Nova Gradiška, sada djelatnici Gradskog radija, traže od Rade Aleksića povrat svojih udjela koje su mu dali na raspolaganje, a na temelju kojih je dobio koncesiju za HRNG. Novo ročište zakazano je za 27. siječanj. U slučaju da dobiju na raspolaganje svoje udjele, što je vjerojatno, to još uvijek neće imati utjecaja za rad RPNG na frekvenciji 98,1. Prema rješenju Hrvatske agencije za poštu i telekomunikacije koncesijom raspolaže Rade Aleksić do 31. prosinca 2016. godine sa 55,53 udjela. Trebati će provesti i taj postupak.

 

Sadašnja vlasnička struktura na HRNG je Grad Nova Gradiška 25,20%, Aleksić Rade 55,53%, Babić Ivan 5,93%, Pavlina Danko 6,04%, Viduka Ljiljan 6,04%; i Prpić Ivan 1,26%.

Dodajmo da i samo pokretanje stečajnog postupka ne znači i prestanak rada RPNG, jer se i u stečaju tvrtke restruktuiraju i nastavljaju s radom. Treba dočekati i završetak postupaka koji se vode zbog krivične odgovornosti u poslovanju RPNG.

Related Post

OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA

Autor - 15/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 15. svibanj 2012. – Nakon što je ministar zdravlja dr. Rajko Oastojić razriješio dr. Zorana Jukića dužnosti ravnatelja…

PRESTIŽNO PRIZNANJE

Autor - 24/11/2014 0
{jcomments on} NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – Prosudbena komisija Središnjeg Koordinacijskog odbora Republike Akcije Gradovi i općine – prijatelji…