PUNO POSLA ZA POLICIJU – KRADU, PRIJETE I NASILNO SE PONAŠAJU U OBITELJI

1121 0

SLAVONSKI BROD, 11. siječnja 2011. – U posljednja 24 sata na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 12 kaznenih djela, od čega je 10 protiv imovine (četiri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, četiri kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela krađe), jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja) i jedno kazneno djelo protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude). Oštećene osobe kaznenim djelima s manjom štetom su upoznate sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon. Policija protiv osumnjičenika podnosi odgovarajuće kaznene prijave, a za nepoznatim počiniteljima kaznenih djela nastavlja traganje.

 

Unazad 24 sata na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. U jednom slučaju u organizmu vozača je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,91 promila. Protiv svih prekršitelja policija podnosi obavezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Po pitanju javnog reda i mira, te nasilničkog ponašanja u obitelji, policija je od jučer intervenirala u četiri slučaja, zbog vike i galame, omalovažavanja ili vrijeđanja, te držanja životinja bez nadzora. Protiv svih prekršitelja podneseni su obavezni prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U dva slučaja utvrđene su koncentracije alkohola u organizmu sudionika u iznosu od 1,86 i 2,79 promila. Policijski službenici su u jednom slučaju intervenirali zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, te je prekršitelj adekvatno procesuiran.

Related Post

POLICIJSKI VIKEND

Autor - 09/06/2014 0
9. lipnja 2014. –  SAŽETAK – Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 14 kaznenih…