BAD BLUE BOYSI I TORCIDA ZAJEDNO ZA VUKOVAR

1538 0

Navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide krenuti će u 18 sati sa 25 upaljenih baklji od kružnog toka u na raskrižju Benkvićeve i Ulice bana Jelačića do murala gdje će biti zapaljeni lampioni i minutom šutnje odana počast

svim žrtvama agresije na Vukovar

 

NOVA GRADIŠKA, 17. studeni 2016. – Na inicijativu novogradiških navijačkih skupina Bad Blue Boysa i Torcide oslikan je mural posvećen 25. obljetnici pada Vukovara i stradanja nevinih ljudi. Oslikan je na zidu Elektrinog objekta na raskrižju ulica Maksimilijana Benkovića i Svačićeve ulice kod Kauflanda. Doznali smo to u odgovoru gradonačelnika Vinka Grgića na pitanje koje je na sjednici Gradskog vijeća postavio Vlatko Grainer, vijećnik Laburista na listi SDP-a.

 

Grad je podržao ovu inicijativu. Za oslikavanje je izabran je uočljiv zid HEP-a koji je dao odobrenje da se zid oslika. Inicijativu je podržala i mlada novogradiška umjetnica jelena Kovre, a u oslikavanju su se pridružili i učenici Gimnazije.

 

Murali su oslikani na tri zida. Na jednom je vodotoranj, kao simbol stradanja Vukovara i Vučedolska golubica. Na drugom je biti natpis “Vukovar” i zastave, a na trećem grbovi HOS-a i 121. brigade.

 

U četvrtak 17. studenog navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide krenuti će u 18 sati sa 25 upaljenih baklji od kružnog toka u na raskrižju Benkvićeve i Ulice bana Jelačića do murala gdje će biti zapaljeni lampioni i minutom šutnje odana počast svim žrtvama agresije na Vukovar.

Related Post