SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

224 0

 

Prim. doc. dr. sc. Zoran Jukić  od vijećnika zatražio da  izbjegavaju  oštru i neprimjerenu retoriku


NOVA GRADIŠKA, 16.  studeni 2016. – Aktualni sat na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod predsjedanjem  prim. doc. dr. sc. Zorana Jukića,  produžio se uobičajeno  na više od sata.  U sat i pol su se  za vijećničkom govornicom izredali gotovo svi vijećnici.

Gradonačelnik Vinko Grgić je odgovarao na brojna pitanja vezana za  izgradnju komunalne infrastrukture, energetsku obnovu zgrada, izgradnju dječjeg igrališta na Urijama, obrazovanje,  uređenje željezničkog kolodvora i postavljanje više klupa za sjedenje u gradu, a jedno od pitanja odnosilo se i na mural koji je oslikan na zidu  Elektre kod Kauflanda u spomen na Vukovar.

I na današnjem aktualnom satu  iskrilo je  između vijećnika Željka Bigovića (Nezavisna lista), dijelom Davorina Slčišurića (HDZ)  i Daria Marenića (nezavisni vijećnik) s jedne  strane i  gradonačelnika Vinka Grgića. Morao je  intervenirati i predsjednik Gradskog vijeća i  prim. doc. dr. sc. Zoran Jukić  koji je od vijećnika zatražio da  izbjegavaju  oštru i neprimjerenu retoriku.

-Bivši gradonačelnici (Bigović, Slišurić) imaju po meni jednu oštru i neprimjerenu retoriku,  meni neprihvatljivu. Čovjek bi pomislio da u uredu gradonačelnika stoluje Lucifer, a ne čovjek i da je to soba smrtnih grijeha  gdje  vlada razvrat, bahatost, rastrošnost, pohota i ne znam što ne. Tamo se donose vrlo važne i odgovorne odluke. Svi vi koji ste bili gradonačelnici, kao i sadašnji gradonačelnik, znate da nije lako  obnašati tu dužnost. Nemojmo  preko medija  ljudima davat lažnu i iskrivljenu sliku  o tome što se tu događa. Molim vas da birajte riječi i način istupa i nemojte iznosit podatke koji nisu istiniti. Nastojite da bude atmosfera povjerenja, kako unutar Gradskog vijeća tako i pučanstva prema Gradskom vijeću – kazao je  prim. doc. dr. sc. Zoran Jukić.

 

 

Što je sve rečeno na aktualnom satu poslušajte u tonskom zapisu.

 

AUDIO ZAPIS 1.DIO

 

AUDIO ZAPIS 2.DIO

 

AUDIO ZAPIS 3.DIO

 

 

 

 

Related Post