BASEBALL U NOVOJ GRADIŠKI – Veliki odaziv malih Novogradiščana (FOTO)

697 0

NOVA GRADIŠKA 29. srpnja 2011. – Baptistička crkva Nova Gradiška proteklih dana organizirala je Baseball kamp za djecu i mlade na kojem su prisutne podučavali američki treneri baseballa. Susreti su se, zaključno sa današnjim danom, odvijali na pomoćnim stadionu NK Sloge. Hvale vrijedno je od organizatora što su novogradiškoj

djeci i mladeži pružili jedno novo iskustvo i upoznali ih sa ovim atraktivnim sportom koji još nije razvijen u nas ali je najpopularniji sport u SAD-u. više od 50 djece prijavljene na ovogodišnjem ljetnom baseball kampu svjedoče uspjehu projekta. Više o svemu otkrio nam je Miro Balint-Feudvarski, jedan od organizatora, koji kaže – Tečaj baseballa organiziramo četiri dana, a četvrti je finalna utakmica. Djecu na tečaju učimo osnovama baseballa, treninzi traju po tri sata. Prošle godine smo isto organizirali ovdje i u Slavonskom Brodu i tamo smo već osnovali klub. Članovi toga kluba došli su i u Novu Gradišku kako bi nam pomagali trenirati djecu.

Imamo dva trenera. Jedan je trener kluba u Slavonskom Brodu, inače Amerikanac Gareth Prieswood koji već tu živi osam godina, a drugi trener Tim Harris, isto Amerikanac, živi u Novoj Gradiški već godinu dana. Mi bi htjeli slijedeće godine, možda već na proljeće, krenuti isto sa klubom u Novoj Gradiški samo trebamo još naći trenera.

 

KLIKNITE NA SLIKU!

Koliko se djece prijavilo na ovogodišnji tečaj?

 

Prijavilo se njih 53. Ima nekoliko djece od 6 godina ali su uglavnom uzrasta od 10 do 18 godina. Prvi dan je odmah došlo 43-oje djece, što nas je jako iznenadilo, i drago nam je što su djeca prihvatila sa velikim zanimanjem.

 

Da li imate suradnju i planirate li projekte možda sa nekim drugim klubovima i udrugama na području grada?

 

Mi smo uvijek otvoreni za suradnju. Kada bi, recimo, grad ili npr. Sloga imali i želje za nekakav projekt mi smo spremni pomoći i organizirati. Dobru suradnju već imamo sa NK Slogom koji nam već drugu godinu besplatno daju na korištenje ovo igralište. Sad upravo pregovaramo oko toga da bi možda već slijedeći mjesec imali poluprofesionalnu utakmicu utakmicu kluba iz Slavonskog Broda s nekim iz nekog drugog grada.

 

Što vas potiče da organizirate projekte kao što su ovaj sportski događaj, koncerti i tečajevi engleskog za djecu?

 

Prvenstveno mi želimo da novogradiška djeca imaju još jedan sport kojemu se mogu veseliti i kojega će igrati, a isto tako, budući da su svi treneri povezani sa crkvom, imamo osoban odnos s Isusom kao spasiteljem tako da isto tako želimo prenijeti poruku da Isus voli djecu i sve ljude, a to želimo prenijeti kroz jedan praktičan način. Ne želimo samo govoriti ljudima o Isusu kako na voli nego hoćemo pokazati tu ljubav na djelu.

Danas je na rasporedu finalna utakmica gdje će mali Novogradiščani međusobno odmjeriti snage i pokazati što su naučili u ova četiri dana baseball tjedna.

Related Post

LJUPINA

Autor - 26/08/2012 0
Ovog vikenda (24. i 25. 08.2012), održana je dječja manifestacija “Open fun football schools”, gdje je od ukupnog broja od…