BISKUP ŠKVOREČVIĆ U VRBJU

782 0

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 1. rujna župu Vrbje i predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojega je krstio Luku, šesto dijete u obitelji Danijela i Magdalene Mihić, te Lorenu, prvo dijete u obitelji Nikole i Samante Mastovac.

 

Autor: pozeska-biskupija / novagra

 

Na početku misnog slavlja biskupa je pozdravio domaći župnik Željko Volarić i zaželio mu dobrodošlicu u Vrbju. Biskup je u uvodnoj riječi čestitao i zahvalio obitelji Mihić na hrabrosti kojom je primila i šesto dijete. Kazao je da dok s različitih strana u Hrvatskoj čujemo od mnogih samo kukanje i žalopojke, tvrdnje da se ništa ne može, obitelj Mihić prihvatila je izazov, otvorila se životu i usred siromaštva opredijelila se za najveću vrijednost, još jedan ljudski život.

U homiliji biskup je tumačeći sveta čitanja kazao kako i danas vrijedi Pavlova riječ da je Božje ludo mudrije od ljudi, jer mnogi u Hrvatskoj smatraju da je ludo imati brojnu djecu, ismijavaju takve obitelji, ali nam mudrost Božja kazuje da si drugim putom ne možemo osigurati budućnost. Dodao je da i danas Bog po obiteljima s brojnom djecom posramljuje ljudsko mudro, jer po njima pobjeđuje život. U osvrtu na evanđelje biskup je podsjetio kako u životu možemo napredovati tek ako preuzmemo rizik, poput poljoprivrednika koji u proljeće siju bez ikakve sigurnosti da će žeti. Istaknuo je da je ljubav takvo sijanje u nadi, te da su se supružnici Mihić odvažili ići putem nesigurnosti da bi obogatili sebe i domovinu više nego oni koji traže sigurnost i ostaju na sebičnim pozicijama gdje se prividno dobiva a zapravo sve gubi. Podsjetio je da je i Isusov put bio označen rizikom kad je iz ljubavi sebe predao za nas na križu i tako nam darovao pobjedu nad smrću. Čestitao je obitelji s brojnom djecom što Isusovim putom nastoji služiti životu. Na kraju homilije Biskup je sve pozvao da mole za obitelji u Hrvatskoj kako bi u njima pobijedila ljubav i život, da pobjedi u nama Bog.

 

Nakon mise biskup se u župnom domu susreo s obiteljima krštene djece i u razgovoru upoznao njihovo stanje te im uručio darove i novčanu pomoć.

Related Post

BISKUPOVA USKRSNA PORUKA

Autor - 24/03/2016 0
POŽEGA – Na susretu s novinarima u Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević predstavio je 22. ožujka svoju ovogodišnju…