BJEŽ’TE DJECO, NIJE TO ZA VAS, TO JE ZA GOSTE

259 0

 

CERNIK, 6. svibanj 2012. – Dosta je znamenitosti po kojima je Cernik poznat. Čini se dobio je još jednu. Hoće li cernički vinari postati poznati po fontani uz OŠ „Matija Gubec“ ili će fontana postati poznata po dobrim cerničkim vinima tek

ćemo vidjeti. Bilo kako bilo, u petak je vino prije vode poteklo iz fontane. Koliko je tome „kumovao“ fra Anto Perković, gvardijan Franjevačkog samostana, koji je fontanu blagoslovio, a koliko ravnatelj Mato Ordanić nitko se nije propitivao, a ni komentirao.

 

 

Kada je ravnatelj pozvao nazočne da kušaju „vodu“ s fontane prvi su prema fontani potrčali učenici. Brz je bio i ravnatelj koji je u mikrofon uzviknuo „nije to djeco za vas to je za goste“.

U čaše je iz slavine na fontani potekla žućkasta tekućina slična zamuljenoj vodi pa su se neki zapitali što im to ravnatelj i gvardijan nude da kušaju. Uz ravnatelja bio je tu i općinski načelnik Nikola Jugović koji se, vjerojatno znajući u čemu je kvaka, prihvatio čaše i nazdravio s ravnateljem. Tajna je brzo razotkrivena jer je slavina brzo presušila, bar što se vina tiče, pa se ravnatelj morao prihvatiti boce s vinom. Iz fontane je potekla voda na koju gosti više nisu obraćali pozornost.

Related Post