Branitelji HSS-a:

430 0

Priopćenje Organizacije branitelja HSS-a Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije s tiskovne konferencije

održane 22.svibnja 2012.u pet do jedanaest kod Spomen obilježja Crveni fićo.

 

-U otvorenom pismu koje smo uputili ministru Matiću 11.svibnja 2012. godine u svezi njegovog prijedloga da se umirovljeni i zaposleni hrvatski branitelji odreknu 2% svojih primanja, potvrdili smo svoju spremnost da podržimo svaku inicijativu koja vodi boljitku hrvatskih građana, a time i hrvatskih branitelja, ako treba i odricanjem od svojih materijalnih prava. Ali smo izrazili i svoje nepovjerenju prema inicijatoru, ministru Matiću, članu Vlade koja je po dolasku na vlast umjesto ušteda donijela odluku o povećanju plaća i materijalnih prava dužnosnika Vlade Uredbom o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi koju je Vlada RH usvojila na sjednici održanoj 8. ožujka 2012.godine (Narodne novine 31/2012). Famoznom Uredbom Vlada RH je igrom riječi odnosno promjenom naziva dužnosničkih mjesta povećala plaće između 5 i 15%, a ujedno stvorila preduvjete za otpuštanje nepodobnih i primitak stranačkih poslušnika i prijatelja. Ujedno smo svjedoci da su javna poduzeća povećala isplatu mase plaća za 60 milijuna kuna u prva tri mjeseca(rast od 3%).

 

Ako nas već pozivate na raspravu argumentima oko Vaše inicijative, odgovorite hrvatskoj javnosti, a posebice hrvatskim braniteljima od kojih tražite odricanje dijela materijalnih prava, zašto niste bili protiv izglasavanja navedene Uredbe? Da ste ministre Matiću glasali protiv ove Uredbe ili da ste zatražili od svojih kolega iz Vlade da se odreknu dijela svojih prava, imali biste našu podršku u ovoj inicijativi. Solidarnost treba biti prioritet onima koji imaju više i koji odlučuju o sudbini drugih, ali to je očito problem za ovu Vladu i njene članove koja traži od građana ,,stezanje remena“, a sebi povećava plaće i ostala materijalna prava.

 

Zbog svih argumenata koje smo Vam naveli, branitelji HSS upućuju: Zahtjev da se članovi Vlade, saborski zastupnici, dužnosnici ministarstava, članovi uprava i nadzornih javnih poduzeća odreknu 12% svojih primanja. Ako prihvatite našu inicijativu, pozvat ćemo hrvatske branitelje da prihvate vašu! Ako ste protiv, to će biti dokaz da se držite pravila ove Vlade: Uzmi svima samo ne svojima! Vlade koja je pokazala socijalnu osjetljivost i solidarnost odlukama koje imaju dva osnovna cilja:

– punjenje proračuna pražnjenjem džepova hrvatskih građana (,,SOCIJALNA OSJETLJIVOST“)

– punjenje džepova stranačkih kolega, kumova i prijatelja uhljebljenih u Vladi, Saboru, ministarstvima i javnim poduzećima( ,,SOLIDARNOST“).

 

U Osijeku, 22.svibnja 2012.

 

ŽO HRVATSKIH BRANITELJA HSS

,,HRVATSKI SOKOL“

Damir Lukač, predsjednik

Related Post

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Autor - 01/03/2014 0
Za voditelja Koordinacije izabran je Zvonimir Karlik, načelnik općine Dragalić i član Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije

HSS

Autor - 11/08/2013 0
Izaslanstvo županijske organizacije HSS-a na čelu s predsjednikom Davorom Vlaović, u srijedu 7. kolovoza 2013. godine paljenjem svijeća i polaganjem…

HSS PROTIV

Autor - 18/12/2012 0
Ispostava se 15. prosinca iz Nove Gradiške preselila u Slavonski Brod