BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

1728 0

SLAVONSKI  BROD – U prostorijama Obrtničke komore u Slavonskom Brodu, potpisan je Sporazum o suradnji obrtničkih komora Brodsko-posavske i Posavske županije iz susjedne BiH.

Ovim Sporazumom definirane su smjernice ostvarivanja zajedničkih interesa očuvanja i promicanja obrtništva i obrtničkih djelatnosti, razvoja suradnje na jačanju konkurentnosti obrtničkih djelatnosti i obrtništva uopće kroz razne seminare, poslovne susrete te sajmove. Po riječima predsjednice Obrtičke komore Brodsko-posavske županije Jelene Ivaniš, iako ovo nije prvi takav sporazum o suradnji komora dviju susjednih država, on je dosad najkonkretniji i osim gore navedenog doprijet će promociji obrtničkih zanimanja, unapređenju obrazovanja za obrtnička zanimanja i cjeloživotnog učenja. Mensur Bektić, predsjednik obrtničke komore Federacije BiH istaknuo je kako će ovim Sporazumom biti olakšan put usklađivanja zakonskih propisa I odredbi, koje Bosnu i Hercegovinu tek očekuju na europskom putu, dok je Hrvatska, kao punopravna članica EU te promjene već učinila. Sporazum o suradnji potpisali su predsjednica Obrtničke komore BPŽ Jelena Ivaniš I predsjednik obrtničke komore posavske županije/kantona Petar Senković. Svečanosti potpisivanja Sporazuma nazočio je I župan Danijel Marušić.

 

Related Post

Ukrao invalidska kolica

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, zaprimljena je dojava o krađi invalidskih kolica,…