Cerničani čak bez 11 igrača !

529 0

23. SRPNJA 2011. – Dva visoko plasirana hrvatska ligaša

domaća Mladost i Segesta iz Siska prikazala su danas u Cerniku na otvorenju nove sezone vrlo dobru, obostrano kvalitetnu i borbenu igru. Sisčanima je to bio drugi, a Cerničanima prvi nastup na početku temeljenih priprema, što se ipak nije odrazilo na igri. Sisčani su pobijedili s 2:1 (1:1) momčad Mladosti koja je igrala bez čak 11 (!) igrača s kojima je nedavno završila proteklu natjecateljsku sezonu. Trener Dinko Terzić bio je prinuđen nastupiti sa samo 13 igrača, dok su gosti iz Siska u dva poluvremena igrali praktički sa dvije momčadi i imali na raspolaganju 22 igrača. I pored toga Mladost je imala više prilika, pa da ih je iskoristila mogla je odigrati neodlučno, pa čak i pobijediti. No, ipak pobjeda Segeste je zaslužena jer su imali dužu klupu, mogli su diktirati oštriji tempo, osobito u nastavku, dok su Cerničani praktički bez zamjene koristili dobru taktičku igru.

Prvi pogodak i vodstvo Segesta je postigla iz kaznenog udarca već u 9. minuti kada je mladi vratar Lucić uz „pomoć“ Videca nepotrebnim startom srušio napadača Segeste i sudac Robert Vukšić iz Cernika opravdano je dosudio najstrožu kaznu, koju je rutinski realizirao Baća. Cerničani su izjednačili u 26. minuti kada je nakon polukontre prinove Jelančića i idealnog centaršuta glavom loptu u mrežu smjestio Akmačić. Tim rezultatom (1:1) je i završilo prvo poluvrijeme. U nastavku Mladost se dobro držala, bila terenski ravnopravna iako su Sisčani u tom periodu igre izmijenili cijeli sastav i bili svježiji od Terzićeve momčadi koja je u istom sastavu odigrala cijelu utakmicu. Međutim, u 55 minuti Segesta je povela nakon jedne polukontre pogotkom Balena, što je i bio končani rezultata utakmice dva hrvatska trećeligaša.

 

Trener Mladosti Dinko Terzić poslije utakmice, kada je sredio dojmove o utakmici je rekao:

 
 

Zadovoljan sam igrom, zalaganjem i odnosom. Igrali smo čak bez 11 igrača koji su protekle sezone igrali za Mladost. Ostali smo bez čak 9 igrača koji su u ovom prijelaznom roku napustili Mladost, a vratar Marko Kao, Matej Vlaović i Kalić bili su opravdano spriječeni osobnim razlozima, tako da smo nastupili sa potpuno novom, izmjenjenom momčadi. Istakao bih vrlo dobru igru Kumića i Martinovića, pa i sve igrače, jer smo prvi put nastupili u ovako krnjem sastavu. Ostali smo odlaskom ključnih igrača praktički bez napada i na tome ćemo morati ubuduće intenzivno raditi. Danas je bio Milan Kulić kapetan momčadi i to mu je bila oproštajna utakmica i on se pridružuje onima koji odlaze. O tome ću govoriti ovih dana više. Želim najaviti da u srijedu 27. srpnja igramo drugu pripremnu utakmicu sa Slogom u Novoj Gradiški, a zatim sudjelujemo na turniru u Pleternici… Kakav sastav smo danas imali najbolje se vidi iz imena igrača koji su igrali protiv Segeste: Lucić, Videc, Jelančić, Janković, Mulac, Lukšić, Akmačić, Kumić, Vlaović, Martinović i Kulić, te samo 2 igrača u pričuvi Vrabac i Sabljak. Iznenadio me je velik broj gledatelja, oko 150, iako je prije utakmice i na početku susreta kiša za malo pokvarila ugođaj.

 

Na snimku: momčad Mladosti nakon odlaska 9 igrača nikada više neće nastupiti u ovom sastavu koji je u minulom prvenstvu osvojio sjajno drugo mjesti u 3:HNL, Istok.

KLIKNITE NA SLIKU!

 

Related Post