ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA – Deseti piknik na Strmcu

596 0

STRMAC, 28. kolovoz 2011. – Češka beseda i okolica u 11 godina svog postojanja organizirala je jedanaesti Piknik na Strmcu i tako nastavila tradiciju druženja svojih članova s članovima Čeških beseda iz susjednih slavonskih mjesta i predstavnicima udruga i društava s kojima surađuju. Ove godine gosti su im bili članovi Čeških

beseda iz Slavonskog Broda, Lipovljana i Bjeliševca, a bio je tu i predstavnik Saveza Čeha iz Daruvara. Bili su tu i predstavnici Udruge stvaratelja u kulturi, Matice hrvatske i DVD-a Nova Gradiška. Posebni gosti bili su zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške dr. Ljepša Rakas – Vujčić i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

– Češka beseda je jedna od vrijednih udruga u gradu Nova Gradiška. Ove godine su proslavili useljenje u nove prostorije i uspješno organizirali veliku Karavanu prijateljstva Čeških beseda. Grad Nova Gradiška pomaže rad svih udruga, posebno Češke besede jer njeni članovi njeguju tradiciju i običaje svojih predaka što posebno podržavamo.

Češka beseda je dobila na korištenje nove prostorije u Vatrogasnom domu, koje su lijepo uređene sredstvima Saveza Čeha. Jako su se dobro uklopili i dobro se slažu s djelatnicima DVD Nova Gradiška. Time je dugoročno riješen problem prostora za rad Češke besede – kazala je dr. Ljepša Rakas – Vujčić.

Kako doznajemo od predsjednice Vesne Valente, Češka beseda Nova Gradiška i okolica do konca godine priprema brojne aktivnosti. Članice likovne sekcije sudjelovati će na nekoliko slikarskih kolonija, članovi će pohađati još jedan tečaj češkog jezika, održati će tradicionalnu Kulturnu večer, a pjevačka skupina će nastupiti na smotri zborova Hrvatske i na drugim manifestacijama.

Related Post

POZIVNICA ZA PREDAVANJE

Autor - 26/01/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 26. siječanj 2016. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška Vas poziva na predavanje “Volontiranje-samoodređivanje” koje će se…