CRAFT U SRCU SLAVONIJE 27.-28. 10. 2017.

2080 0

NOVA GRADIŠKA, 16. listopada 2017. –  Na konferenciju  za  novinare danas e u Tvornici slada   Slavonija slad  predstavljeni motivi za održavanje prvog Crafta u srcu Slavonije  i program koji će se dva dana, 27. i 28. listopada, održavati u Društvenom domu.

U ime  organizatora Grada Nova Gradiška govorio je gradonačelnik Viunko Grgić, u ime nositelja projekta Vlado Bićanić, direktor Slavonija slada, a  u ime  koordinatora  proizvođača craft piva  Mario Bošnjak.

O tradiciji  proizvodnje piva i pivskog slada u Novoj Gradiški, te  Mariu Bošnjaku jedinom i prvom  proizvođaču craft piva   u našem kraju govorili su   Vinko Grgić i Vlado Bićanić  navodeći  ih razlogom  za pokretanje  lijepe priče u kojoj će se  Nova Gradiška  brendirati kao grad  craft piva. Vlado Bićanić je  Craft u srcu Slavonije naveo kao prvi korak u predstavljanju  Slavonije slada kao proizvođača  craft  slada  kakav traže kraft pivari.

-Ono što Nova Gradiška  kao grad  želi je imati godišnje četiri-pet  manifestacija kako bi se građanima omogućilo da se opuste i rasterete problema. Uz  Novogradiško glazbeno ljeto  to su    natjecanje u kuhanju graha u povodu   15. siječnja međunarodnog priznanja Hrvatske,  natjecanje u kuhanju čobancu u povodu VRO „Bljesak i fiš festival u povodu Dana državnosti. Uz to želimo napraviti Craft festival Craft u srcu Slavonije. Nije to samo ispijanje piva već  dva dana  događanja, edukacije,okruglih stolova i razmjene iskustava   – kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

-Govorim o sladu za ceraft. Nalazimo se u tvornici slada  koja prodaje slad svim proizvođačima piva.  Želimo uložiti dodatne napore, i jesmo već, jer smo započeli projekt.  Gledamo  na ovaj događaj  kao mjesto na kojem  najavljujemo  ono što tek  dolazi, a to su brendovi za proizvodnju piva koji će doći iz ove tvornice, sa svim atributima i karakteristikama slada koji  traže i koriste craft pivari. Sve ćemo to uraditi za tri do pet mjeseci,  a proces je već pokrenut. Lakše nam je jer je to Boortmalt već pokrenuo u Irskoj, Engleskoj, Belgiji i Francuskoj pa već imamo  iskustvo unutar grupe. To je  ono što nas veseli, a na ovaj događaj gledamo kao prvi korak da se predstavimo  – kazao je Vlado Bićanić.

-Drago mi je da je gradonačelnik prepoznao craft pivo kao potencijalni turistički proizvod  grada Nove Gradiška.Osobno dijelim to mišljenje. Moram reći da je Nova Gradiška  jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je  organizirao craft festival. Smatram da je ovo  početak veće suradnje sa Slavonija sladom   i da će sladovi biti još kvalitetniji   i prepoznati među nama crafterima  –  kazao je Mario Bošnjkak i  pšredstavio  15 pivovara koje dolaze   sa 32 vrste piva.

 

Related Post

ZA SIGURNIJI I LAKŠI PROMET

Autor - 07/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 7. studeni 2014. – Na križanju ulica Maksimilijana Benkovića i Bana Josipa Jelačića sa prometnicom iz naselja Urije…