CRVENI KRIŽ: Djeca iz obitelji slabijeg socijalnog stanja otputovala u Centar za edukaciju osječkog Crvenog križa

1340 0

NOVA GRADIŠKA, 31.07.2017. – Ispred doma Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška danas smo ispratili grupu djece s našeg područja na besplatni boravak u Centar za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici u programu Škola u prirodi i obuka neplivača.

Iz našeg grada i 10 okolnih općina otputovalo je 18 djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja, koji su završili treći ili četvrti razred osnovne škole.

Sredstva za besplatni boravak djece osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku preko Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Tijekom petodnevnog boravka u Orahovici djeci će se pružati korisni i ugodni nastavni, sportsko-rekreacioni, higijensko-zdravstveni sadržaji te sadržaji iz područja humanih odnosa među ljudima.

Sudeći po dosadašnjim iskustvima djece koja su i ranije boravila u Orahovici, ne sumnjamo da će i ovoj grupi vrijeme prebrzo proći u druženju, kupanju, učenju i igri.

Povratak grupe očekuje se 05.08. u popodnevnim satima. ( Gradsko društvo CK Nova Gradiška)

Related Post

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Autor - 09/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 9. ožujak 2015. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška poziva dobrovoljne darivatelje krvi na akciju dobrovoljnog darivanja…