CRVENI KRIŽ: Uspješno završen program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje

1513 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 22. srpnja 2020. . – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška održalo je danas završnu konferenciju programa zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje. Program u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan 6.9 milijuna kuna u cijelosti je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.
Voditelj programa Franjo Pavlović zadovoljan je učincima koji je polučio projekt, a to je ponajprije zapošljavanjem žena u lokalnoj zajednici i ublažavanje posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva. Uz to ostvaren je i drugi cilj a to je povećana kvaliteta života krajnjih korisnika o kojima su žene skrbile.
Partneri su bili područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i Općine Davor, Dragalić i Vrbje. Koordinatorica projekta je bila Kristina Arić, a u timu su još bile Almira Čar i Kata Dobričić.

-S zadovoljstvom možemo danas reći da smo postigli očekivane rezultate i projekt uspješno priveli kraju u suradnji s našim partnerima. Zaposlili smo 45 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina. U planu je bilo da svaka djelatnica dobije po pet korisnika o kojima će skrbiti što je ukupno 225 korisnika. Uključili smo, međutim, u projekt 319 korisnika odnosno sve one koji su zatražili da im se pomaže pa su neke djelatnice imale više od pet korisnika.
Podijelili smo korisnicima 5.400 paketa s higijenskim potrepštinama i 450 paketa higijenskog pribora., a žene su uz bicikle dobile mobitele i sve drugo što im je bilo potrebno za rad. Na stručno osposobljavanje je su išle 42 djelatnice, od kojih su dvije osposobljene za njegovateljice, dvije za operatera i 38 za gerentodomaćice – kazao je Franjo Pavlović i dodao da se ide u novi projekt koji je u završnoj fazi. Vrijedan je oko 5 milijuna kuna, a zaposlit će se 58 žena.

Related Post