DAN EUROPE

1795 0

NOVA GRADIŠKA/REŠETARI, 9. svibanj 2013. – Na središnjem gradskom trgu danas su u organizaciji Društva „Naša djeca“ učenici osnovnih škola i djeca iz starijih vrtićkih grupa veselo i radosno slavila Europu.

 

-Ponosna sam i zadovoljna što smo četvrtu godinu za redom u našem gradu ugostili Europu. Velika hvala kolegicama i ravnateljima gradskih osnovnih škola koji rado prihvaćaju sve naše projekte pa tako i ovaj. Kolegice iz škola su pripremile djecu za ovaj dan uz veliku pomoć roditelja, tete djecu iz vrtića, a u programu sudjeluju i učenici Osnovne glazbene škole Učilišta „Relković – kazala je Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ koje je kao organizator, zajedno s svim sudionicima, dobilo pohvale od Davora Vlaovića, predsjednika Savjeta za EU integracije Brodsko-posavske županije.

 

-Želim čestitati i zahvaliti Društvu „Naša djeca“ Nova Gradiška, koje s nama godinama sudjeluje u projektu obilježavanja Europskog tjedna u Brodsko-posavskoj županiji. Ove godine program je iznimno bogat. Uključilo se 26 udruga, gradovi Nova Gradiška i Slavonski Brod, općine Rešetari, Bebrina, Brodski Stupnik, udruge civilnog društva, Hrvatska gospodarska komora i drugi. Hvala djeci i roditeljima koji nas svake godine u Novoj Gradiški uvesele i na simpatičan način predstave pojedine države EU i njihove znamenitosti kroz pjesmu, ples, igru , običaje, hranu i piće. To dobar način da djeca uče o EU i njenim državama ali daju i velik doprinos u promidžbi EU – kazao je Davor Vlaović. Okupljenoj djeci i građanima obratili su se Verica Lukačević, Davor Vlaović, Marijan Štefanac i Mirko Golovrški.

 

U glazbeno – scenskom programu nastupili su orkestar Pučkog otvorenog učilišta MAR Nova Gradiška, Mažoretkine grada Nove Gradiške, djeca Dječjeg vrtića i učenici gradskih osnovnih škola. Pokrovitelji su bili Savjet za EU integracije Brodsko–posavske županije i Grad Nova Gradiška.

 

Veselo i radosno bilo je dana s i u Rešetarima gdje su učenici OŠ „Ante Starčević“ isto tako glazbeno-scenskim programom i izložbenim štandovima donijela dašak Europe.

OŠ “Ante Starčević” Rešetari

 

Related Post

MATICA HRVATSKA NOVA GRADIŠKA

Autor - 28/06/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 28. lipanj 2015. – U organizaciji novogradiškog Ogranka Matice hrvatske 26. je lipnja upriličeno predstavljanje 15. broja Godišnjaka,…

REGATA SISAK – DOLINA

Autor - 06/08/2014 0
DOLINA, 5. kolovoza 2014. – Unatoč lošem vremenu i svakodnevnim kišama branitelji okupljeni oko Braniteljske udruge „Prijatelji rijeke Save“ organizirali…