DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO

655 0

STARO PETROVO SELO, 6. svibanj 2012. – Puštanjem u upotrebu novoizgrađenog magistralnog cjevovoda Adžamovci-Staro Petrovo Selo- Bili Brig došli smo pred kraj prve etape izgradnje vodoopskrbnog sustava općine

Staro Petrovo Selo. Stvoreni su time uvjeti za priključenje domaćinstava na vodovod u Vrbovi, Starom Petrovom Selu, Godinjaku, Štivici i Komarnici. Danas, u 21. stoljeću, izgradnja vodovoda i nije nekakav civilizacijski poduhvat, no imajući na umu da ovaj prostor do sada to nije imao, da nas suša kao elementarna nepogoda prati dvije godine, ovo je događaj od iznimnog značaja za stanovništvo naše općine – kazao je načelnik Željko Kočijašević na svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj u povodu Dana općine.

 

Govoreći o opskrbi vodom istaknuo je i vrlo povoljne uvjete izgradnje vodovoda, kako za Općinu tako i za stanovništvo. Projekt se, naime, financira zajmom Svjetske banke. Vlada RH i Hrvatske vode preuzeli su obvezu vraćanja 92 posto obveza, a jedinice lokalne samouprave kao potpisnici supsidijarnog ugovora samo 8 posto.

Svečana sjednica bila je prilika da općinski načelnik izvijesti i o drugim aktivnostima provedenim u prošloj godini.

Uz izradu projektne dokumentacije za vodoopskrbu, prošle se godine projektirao biljni pročistač otpadnih voda, formirano je komunalno poduzeće sa 7 djelatnika, sufinanciran rad vjerskih zajednica, dovršeno je provođenje natječaja za prodaju i zakup poljoprivrednog zemljišta, nastavljen je program „Pomoć u kući“ kroz koji je 12 djelatnika skrbilo o 200 starijih osoba, u javnim radovima zaposleno je 10 djelatnika, sufinanciran je prijevoz učenika srednjih škola, osigurana pomoć obiteljima za novorođenu djecu, a socijalno ugroženim obiteljima pomoć u ogrjevnom drvetu i osigurana sredstva za rad dječjeg vrtića. I prošle godine udruge i društva su dobili materijalnu potporu, a Općina se uključila i u organizaciju brojnih manifestacija i događanja.

Neke od prošle godine započetih aktivnosti nastavljaju se i ove će godine imati svoju finalizaciju. Najznačajnije su asfaltiranje ceste Staro Petrovo Selo – Starci, te rekonstrukcija i obnova Društvenog doma i zgrade Općine.

Predsjedavajući svečanom sjednicom Općinskog vijeća, njegov predsjednik Stanislav Mikić istaknuo je napore koje su Vijeće i svi njegovi članovi, te općinsko čelništvo, ulagali da opravdaju povjerenje građana koji su ih izabrali i radili na dobrobit svih građana.

Načelnik Željko Kočijašević zahvalio je svima koji su doprinosili da se općinski projekti realiziraju i unaprijedi život stanovništva. Svečana sjednica bila je prigoda da se pojedinci i društva, zaslužni za višegodišnje angažiranje i doprinos u ukupnom unapređivanju života u svojim sredinama nagrade općinskim priznanjima. Ove godine su ih dobili: ADAM GRGIĆ, NK „DINAMO“ GODINJAK, STEVAN RADIĆ, PARKETARSKI OBRT LUKAČEVIĆ GODINJAK, MILAN KOVAČEVIĆ, ŽELJKO MILOŠEVIĆ, NK „GRANIČAR“ LAZE, FRANJO FULANOVIĆ, JURISLAV DUŽEVIĆ i dr. MANDICA PRGIĆ.

Obilježavanje Dana općine uveličali su brojni gosti među kojima su bili Davor Vlaović, zamjenik župana brodsko-posavskog, Klara Šćuka, pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Darko Petek, gradonačelnik Grada Križevaca i predsjednik HSS-a Branko Hrg, izaslanih direktora Hrvatskih voda Davorin Tiha, direktor Vodovoda Davor – Nova Gradiška Matej Severović, dekan novokapelačkog dekanata prečasni Antun Prpić, načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, ravnateljica OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Zrinka Dejanović i drugi. Davor Vlaović i Branko Hrg nisu propustili priliku istaknuti aktivnosti koje je provela općina, kako one u oblasti komunalne infrastrukture i društvenih djelatnosti, tako i one u području socijalne skrbi.

Obilježavanje Dana općine i ove je godine obilovalo brojnim drugim aktivnostima i manifestacijama.

Položeni su vijenci kod spomen obilježja poginulim braniteljima i svima drugima koji su život dali za neovisnu Hrvatsku, te kod spomen obilježja Stjepanu Radiću, održana je konjogojska izložba hrvatskog hladnokrvnjaka i revija svečanih zaprega, svečano postrojavanje DVD-a općinske vatrogasne zajednice, međunarodni memorijalni rukometni turnir rukometaša veterana, tamburaška večer i natjecanje u kuhanju čobanca. Svečanu sjednicu svojim su nastupom uveličali Tamburaški orkestar i Vokalna skupina „Lira“ KUD-a „Tamburica“.

Related Post

OPĆINA STARO PETROVO SELO

Autor - 25/06/2013 0
U ponedjeljak, 24. lipnja, uoči Dana hrvatske državnosti, u Starom Petrovom Selu su položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika…

VINKOVO U STARCIMA

Autor - 18/01/2012 0
STARO PETROVO SELO, 18. siječanj 2012. – U nedjelju, 22. siječnja, tradicionalno će se u Starcima okupiti petrovoselski vinogradara i…