DAN PLANETA ZEMLJA U NOVOGRADIŠKOM VRTIĆU

1481 0

NOVA GRADIŠKA, 22. travanj 2013. – Mališani iz novogradiškog dječjeg vrtića danas su bili sudionici održavanja brojnih događanja posvećenih obilježavanju Dana planeta Zemlja i očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta.

 

 

I oni su zajedno s svojim tetama imala što reći, napisati i izrađujući razne predmete obilježiti Dan planeta Zemlje. Odgajateljice su s mališanima organizirale brojne radionice na kojima su se djeca zabavljala ali i učila o planeti Zemlja i njenoj važnosti za svekoliki život.

 

U jaslicama su djeca pravila bućkalice od plastičnih boca koje mogu služiti kao zvečkice, starije dobne skupine su sadile cvijeće, pravile kostime i organizirale malu modnu reviju, crtala i organizirala izložbe, igrali se s zmajevima…

 

Kako doznajemo od ravnateljice Vere Trobić, Vrtić Nova Gradiška dobio je prestižno priznanje i status međunarodne eko-škole. Ističe da djeca u vrtiću počinju, a potom u osnovnoj i srednjoj školi nastavljaju razvijati eko svijest. Svečanost podizanja Zelene zastave bit će organizirano u svibnju ili početkom lipnja.

 

Nakon OŠ Ljudevita Gaja i Gimnazije, Udruga Lijepa naša i Hrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš Zelenu zastavu su dodijelili Dječjem vrtiću Nova Gradiška pa se djelatnici i najmlađi stanovnici našeg grada mogu podičiti titulom Eko vrtića.

 

Dobivanje zelene zastave nije nimalo lako ni jednostavno, jer treba proći ne baš jednostavnu proceduru i zadovoljiti stroge kriterije međunarodnog projekta u promicanju odgoja i obrazovanja na području zaštite okoliša i održivog razvoja.

Related Post