DAN POLICIJE

749 0

Policija sama sigurno ne može polučit rezultate ukoliko najveći broj građana ne bude na našoj strani, da onaj manji dio građana procesuiramo i izoliramo iz naše okoline – kazao je Ante Zovak, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske.

OKUČANI, 25. rujna 2013. – Obilježavanje Dana policije po prvi puta je danas održano izvan sjedišta Policijske uprave brodsko-posavske.

Domaćin je bila Općina Okučani i načelnik Aca Vidaković. Dan policije i blagdan svog zaštitnika sv. Mihovila brodsko-posavska policija obilježila je u nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili župan Danijel Marušić, sa zamjenicima Dvorom Vlaovićem i Dunjom Magaš, predstavnici gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška i udruge roditelja poginulih branitelja, načelnici općina Gornji Bogićevci i Stara Gradiška, predstavnici javnih službi i institucija koje zajedno s policijom rade na sigurnosti i spašavanju građana i dobara, predstavnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška, te predstavnici bosansko-hercegovačke policije.

S ponosom se prisjetili poginulih policajaca

 

Slaveći ovaj dan sa zahvalnošću i ponosom prisjetili su se svih koji su svojim životima pridonijeli stvaranju hrvatske države i hrvatske policije. Načelnik Ante Zovak u ime policijske uprave položio je vijenac kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a potom su vijence položila i druga izaslanstva. Posjetili su i spomen sobu VRO „Bljesak, a u župnoj crkvi svetu misu predvodio je fra Mario Radman.

Najatraktivniji dio obilježavanja Dana policije bili su za mještane i učenike osnovne škole pokazne vježbe interventne policije i vodiča službenih pasa, te prezentacija policijske opreme i tehnike. Građani i učenici mogli su razgledati izloženu opremu, razgovarati s policajcima i bolje se upoznati sa svakodnevnim poslovima policije.

Svečani program, koji je vodila glasnogovornica Kata Nuić, bio je prigoda da se nazočnima obrati načelnik Ante Zovak i govori i policijskim aktivnostima i suradnji s lokalnim zajednicama i građanima. Bila je to i prilika da se dodijele zahvalnice građanima i institucijama, pohvalnice i unapređenja policijskim službenicima.

 Jasminki Žužić, predsjednici udruge „Hrabro dijete“ uručena su novčana sredstava koja su policajci prikupili u povodu Dana policije i blagdana svog zaštitnika sv. Mihovila. U programu su nastupili KUD „Tkanica“ iz Okučana i tamburaški sastav „Lađari“ iz Davora.

Spremni za sve zadaće

 

– Kao i svake godine obilježavamo Dan policije. Odlučili smo se da to više ne bude samo u Slavonskom Brodu, kakva je praksa bila do sada. Želja nam je da naš rad i naše rezultate rada prezentiramo po općinama naše županije. Ove smo se godine odlučili za Okučane, koji su zaslužili da budu prvi. Prilika je to da prezentiramo naše rezultate rada i pokažemo opremu s kojom raspolažemo i kako radimo s tom opremom, te prezentiramo vježbu naših policijskih službenika. Građani ove općine i djeca iz osnovne škole mogli su vidjeti koliko su naši policajci spremni da u danom slučaju odrade one zadaće zbog kojih postoje.

Želim iskoristiti ovu prigodu da zahvalim svim institucijama s kojima surađujemo i koje policiji daju potporu. Ponovo pozivam sve građane i institucije da zajedno s nama rade na podizanju razine sigurnosti na području za koje smo odgovorni jer samo tako možemo ići naprijed i stanje sigurnosti podići na viši nivo. Policija sama sigurno ne može polučit rezultate ukoliko najveći broj građana ne bude na našoj strani, da onaj manji dio građana procesuiramo i izoliramo iz naše okoline – kazao je Ante Zovak, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske.

Sigurnost u županiji na visokom nivou

 

– Koristim ovu prigodu da načelniku policije i svim policajcima čestitam Dan policije. Velika je gesta što se Dan policije slavi izvan sjedišta županije u Okučanima. Ima tu i simbolike jer je policija bila prva oružana sila koja je stala u obranu domovine Hrvatske pa se s posebnim pijetetom sjećamo i svih poginulih hrvatskih branitelja policajaca. Mogu reći da policija ima jedan vrlo težak i odgovoran posao jer joj je povjereno čuvanje imovine i ljudi. S ponosom mogu reći da policija ima izuzetno dobru komunikaciju s građanima, da ona dobro funkcionira te da građani, s jedne strane osjećaju i znaju da su sigurni, a s druge strane imaju uvid u to što policija radi. Lijepo je čuti da je stanje sigurnosti u brodsko-posavskoj županiji odlično – kazao je župan Danijel Marušić. -Želim ovom prigodom pozdraviti načelnika policijske uprave i sve policijske službenike. Čast nam je i zadovoljstvo što se ovaj dan obilježava u općini Okučani. Ovo je jako lijepa gesta i spomen na sve one koji danas nisu s nama što ne smijemo zaboravit. Na području općine Okučani žive nacionalne manjine, a ovo je bilo ratom zahvaćeno područje. Imamo jako dobre odnose, kako s našom policijskom postajom, tako i s pograničnom policijskom postajom i naravno policijskom upravom. Smatram da smo mi u Okučanima dobar primjer, jer nismo ni Vukovar niti neka druga mjesta u kojima još uvijek međuljudski odnosi nisu dobri – kazao je općinski načelnik Aca Vidaković.

Related Post