DANAS DODJELA NAGRADA: Prezentacija idejnih rješenja za nastavno-sportsku dvoranu Gimnazije i „Zlatnog grada“ – Doma za stare

1786 0

NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2018. – Studenti arhitekture Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita sinoć su u gradskoj vijećnici prezentirali svoje radove i idejna rješenja za projekt izgradnje nastavno-sportske dvorane Gimnazije Nova Gradiška, a studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba, podsjetili na radove koje su izradili na temu „Zlatni grad“ – Dom za stare u Novoj Gradiški, koje su prezentirali početkom prosinca prošle godine.

Kao domaćin, pozdravio ih je gradonačelnik Vinko Grgić i kazao da je analiza ova dva projekta velik dan za naš mali grad. Studentima i profesorima obratila se prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška, izrazila zadovoljstvo što se napokon radi na projektu izgradnje gimnazijske sportske dvorane.

-Gimnazija Nova Gradiška jedina je srednja škola u Slavoniji i Baranji koja nema svoju sportsku dvoranu. Vjerujem da su studenti i njihovi profesori dali najviše i najbolje od sebe. Silno me ovo veseli i vjerujem da će pobijediti ona rješenja koja će uvažavati prostor našeg grada, naše zgrade koja je izgrađena 1896. godine, da će se ostvariti naš san i da će dvorana prodisati sa školom. Nama je dvorana važna kao što nam je važan i prostor naše škole.

Zahvaljujem gradonačelniku jer je prvi koji je našao silnoga sluha za Gimnaziju Nova Gradiška. Od srca vam gradonačelniče zahvaljujem, ne samo za dvoranu već i za mnogo dobroga koje ste učinili za našu školu. Imamo 99 godina. Dakle, za godinu dana mi ćemo imati stotinu godina i nadam se da ćemo konačno imati naš sportski dom – kazala, prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška.

Povjerenstvo za procjenu radova sigurno nije imalo laku zadaću ocijeniti radove. Danas će se u gradskoj vijećnici u 9,30 sati dodijeliti nagrade najkvalitetnijim radovima i autorima.

Related Post