DJECA NASTAVLJAJU PRIJATELJSTVO NOVE GRADIŠKE I HERZOGENAURACHA

1025 0

Pekar Hetzel i katolička crkva prikupljaju novac za dobrotvorne svrhe koji će zajedno s opremom za sportsku dvoranu darovati dječjem vrtiću u Novoj Gradiški

 

NOVA GRADIŠKA, 26. veljače 2016. – Najmlađi stanovnici njemačkog grada Herzogenauracha i Nove Gradiške nastavljaju prijateljstvo koje između dva grada traje već 35 godina.

O najnovijoj inicijativi koja je pokrenuta u vrtića u tom njemačkom prijateljskom gradu danas je u Turističkoj zajednici govorio Petar Lončar, koji je misiju njegovanja i širenja prijateljstva između dva grada i njihovih građana preuzeo od oca Marka.

-Pekar Hetzel i katolička crkva prikupljaju novac za dobrotvorne svrhe. U cijeni kruha pekara Hetzela, koji se prodaje u više prodavaonica kruha u Herzogenaurachu, je i dio namijenjen za dobrotvorne svrhe. Zajedno s gradonačelnikom Hermanom Hackerom odlučili su da ta pomoć ove godine bude namijenjena Dječjem vrtiću u Novoj Gradiški. Novac će se prikupljati do Uskrsa, a potom će zajedno s opremom za sportsku dvoranu biti darovan dječjem vrtiću u Novoj Gradiški – kazao je Petar Lončar, dodajući da je inicijativa došla iz vrtića u Herzogenaurachu s željom da djeca bolje upoznaju Hrvatsku koju uglavnom znaju po fotografijama s mora.

Petrova kćer Janina će idući tjedan posjetiti dječji vrtić u Herzogenaurachu, djeci podijeliti zastavice koje su oslikala djeca iz novogradiškog vrtića i govoriti im o Hrvatskoj i Novoj Gradiški te prijateljstvu dva grada.

Kako je kazala Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, djeca u dječjem vrtiću su zastavice oslikala motivima Nove Gradiške i Hrvatske. Zahvalila se Petru Lončaru i njegovoj obitelji, posebno ocu Marku, jer godinama podupiru prijateljske odnose između Herzogenauracha i Nove Gradiške. Posebno se zahvalila što su omogućili da brojne potpore za rad društava i udruga iz Herzogenauracha dođu u Novu Gradišku.

Related Post

Birački spiskovi

Autor - 24/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2012. –  Euroskeptici koji tvrde da je referendum o pristupanju Hrvatske EU bio nelegitiman, navode više…

MLADI I USPJEŠNI

Autor - 14/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopad 2014. – Vi ste svijetli primjeri, i jako smo ponosni na vas. Pokazujete da djeca i…