DJEČJA BICIKLIJDA

812 0

NOVA GRADIŠKA, 21. rujan 2012. – Oko 200 malih biciklista okupilo se jučer na 12. biciklijadi u dvorištu HAK-a, a potom, i na prometnom poligonu na vožnji spretnosti. Bilo je to još jedno edukativno druženje učenika osnovnih škola

i polaznika vrtića koje su organizirali Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška, HAK – Auto klub Nova Gradiška, Policijske postaje Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija i njen upravni odjela za razvoj i EU integracije i Grad Nova Gradiška.

 

Uz edukativan značaj koji biciklijada ima na najmlađe sudionike u prometu njen je cilj potaknuti vozače na veću pozornost na nove sudionike u prometu, posebno na djecu i učenike na putu od kuće do škole.

 

U dvorištu HAK-a prigodan program izvele su najmanje gradske mažoretkinje, a male bicikliste do poligona uz policijsku pratnju predvodili su članovi Biciklističkog kluba iz Slavonskog Broda.

 

Male bicikliste pozdravili su Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“, župan Danijel Marušić, Marijan Štefanac pročelnik županijskog upravnog odjela za razvoj i EU integracije, Goran Bašić u ime grada Nova Gradiška i Tomislav Marić u ime Policijske postaje Nova Gradiška. Nazočan je bio i dožupan Davor Vlaović.

 

Related Post