DOKAZANI HUMANITARCI – Skupština Gradskog društva Crvenog križa

1172 0

U novogradiškom kraju socijalnu i humanitarnu pomoć treba 3.000 osoba

 NOVA GRADIŠKA, 8. lipanj 2010. – Skupština Gradskog društva Crvenog križa, održana pod predsjedanjem Marija Borojevića, još je jednom potvrdila brojne hvale vrijedne aktivnosti koje kontinuirano provode djelatnici i kojima se prema potrebi, na razne načine, priključuje više tri tisuće

 članova Crvenoga križa na području Grada Nova Gradiška i deset općina novogradiškog kraja. Iz izvješća koje je podnio tajnik Franjo Pavlović vidljiva je, nažalost još uvijek je vidljiva potreba za humanitarnom pomoći. Najviše pomoći u hrani, higijenskim potrepštinama, krevetima i madracima, te rabljenoj odjeći i obući podijeljeno je na području od posebne državne skrbi. Pomoć je u posljednje dvije godine prosječno dobivalo 1.626 osoba, a po evidenciji Crvenog križa u socijalno zaštitnoj potrebi je 3.000 osoba.

Gradsko društvo CK i dalje je glavni čimbenik u organiziranju i promidžbi okupljanja dobrovoljnih davatelja krvi. Godišnje se prikupe 2.142 doze što zadovoljava potreba za krvi i krvnim pripravcima Opće bolnice Nova Gradiška. Od ostalih aktivnosti izdvojimo osposobljavanje građana za pružanje prve pomoći i zdravstvene programe. Sustavno se radilo na zdravstvenom odgoju i obrazovanju, promicanju zdravlja i unapređenju zdravstvene kulture, prevenciji bolesti ovisnosti, osiobito kod mladih. U suradnji s voditeljima mladeži CK u osnovnim i srednjim školama organizirano je 131 predavanje za 5.624 osobe, a tematske izložbe posjetilo je 1.600 osoba – kazao je Franjo Pavlović. 

Koliko je važan socijalni program kućne njege starih i nemoćnih osoba kazuje podatak da su djelatnici CK u posljednje dvije godine obavili 10.992 posjete i pružili 46.293 usluge.

 Istacimo da se radu s mladeži i njihovom motiviranju za aktivnije sudjelovanje u aktivnostima CK posvećuje posebna pozornost.

 Zamjenica gradonačelnika Ljepša Rakas-Vujčić pohvalila je rad Crvenog križa koji se u kontinuitetu provodi cijele godine, naglasivši da se radi o pomoći ljudima i samozatajnom radu. Klazala je da je Gradu stalo da Crveni križ i dalje kvalitetno radi pa će njegov rad i ubuduće poticati.  

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 06/05/2013 0
Projekt ”Europa- SADA.” koji Udruga gluhih i nagluhih provodi u suradnji s Brodsko-posavskom županijom, te kojem je jedan od ciljeva…