DOM HRVATSKIH BRANITELJA

1580 0

Grad Nova Gradiška je primjer koji bi i drugi gradovi i županije trebali slijediti, da braniteljima osiguraju takav dom gdje bi sve udruge bile pod jednim krovom, a svi branitelji na jednom mjestu i mogli dobiti određenu informaciju i pomoć – kazala je Tamara Forjan

 

NOVA GRADIŠKA, 30. travanj 2015. – Dom hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški postao je primjer kako pod jedan krov staviti sve braniteljske udruge, uspostaviti time neposredniji kontakt među braniteljskom populacijom, ali i rješavati probleme koje branitelji imaju.

U Domu hrvatskih branitelja, otvorenom prošle godine za Dan grada, prostor je dobio i Tim za psihosocijalnu pomoć pa je obilježavanje 20 godina njegovog rada bila prigoda da se i to istakne. Na prigodnoj svečanosti bili su i predstavnici Ministarstva branitelja i istaknuli Grad Novu Gradišku kao primjer drugima kako riješiti problem prostora za branitelje i njihovo okupljanje.

Tamara Forjan, viša stručna savjetnica u Ministarstvu branitelja, istaknula je aktivnosti Tim za psihosocijalnu pomoć, naglašavajući dobru suradnju u zajedničkom rješavanju problema koje imaju branitelji i njihove obitelji.

-Novogradiški Tim za psihosocijalnu pomoć može poslužiti kao primjer jer ljudi koji u njemu rade u cijelosti daju sve od sebe. Imamo s njim dobru suradnju, jer kad je god nastane neki problem koji trebamo žurno riješiti, oni čak napuštaju svoje poslove i odlaze na teren u trenutku kada postoji mogućnost suicida, ili ima određenih obiteljskih problema. Meni je velika čast da imamo takve ljude sa tako velikim srcem. Smatram da su se kroz 20 godina rada i odgajali, ne samo da budu stručnjaci u onome što rade nego i da budu veliki ljudi.

Posebno bih istakla da je Grad Nova Gradiška jako puno napravio i da je Dom hrvatskih branitelja primjer kakav bi drugi gradovi i županije trebali slijediti, da braniteljima osiguraju prostor i naprave takav dom gdje bi sve udruge bile pod jednim krovom, a svi branitelji na jednom mjestu i mogli dobiti određenu informaciju i pomoć – kazala je Tamara Forjan.

Related Post

BICIKLIJADA

Autor - 25/04/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 25. travanj 2015. – U organizaciji Biciklističkog kluba „Psunj“ danas je održana biciklijada na kojoj su, uz članove…