TJEDAN EUROPE ORGANIZIRAJU SREDNJE ŠKOLE I UDRUGA „POZITIVA“

636 0

NOVA GRADIŠKA, 29. travanj 2015. – I ove godine Udruga“Pozitiva“ obilježava tjedan Europe u našem gradu. Prošle godine je to bilo projektom „Pozitivno u Europu“, a ove godine „Europsko-hrvatsko za mlade“

 

Projekt će biti realiziran uz sufinanciranje Ureda za razvoj i EU integracije Slavonski Brod i bit će dio županijskog obilježavanja Europskog tjedna.

Ove godine u aktivnostima će nam se pridružiti Elektrotehnička i ekonomska škola , Industrijsko-obrtnička škola, Gimnazija Nova Gradiška, ali i sve osnovne škole koje gravitiraju gradu.

Tjedan započinjemo kreativnom radionicom na kojoj će srednjoškolci izrađivati promotivne rekvizita za biciklijadu i materijale za Dan otvorenih vrata.

5.05. 2015. planiramo biciklijadu koja kreće u 10:00 sati iz dvorišta Elektrotehničke i ekonomske škole i idemo u smjeru Industrijskog parka. Zaustavit ćemo se ispred Europa direkta i tamo zajedno s njihovim zaposlenicima realizirati okrugli stol na temu“Neformalni oblici obrazovanja u EU“ Nakon toga se vraćamo u školu.

7.05.2015. organiziramo Dan otvorenih vrata u sve tri naše srednje škole i pozivamo sve zainteresirane učenike osmih razreda i njihove nastavnike da nas posjete u vremenu od 10:00-13:30 sati. Škole će se potruditi pokazati učenicima mogućnosti koje im se pružaju pri izboru zanimanja i nastavku školovanja. Također će im pokazati kako smo svojim radom povezani sa europom kroz Erasmus+ i druge oblike usavršavanja i osposobljavanja za birano zanimanje.

8.05.2015. mladi u našem gradu pokazat će kreativnost u glazbenim vodama organiziranjem koncerta „Europsko-hrvatsko za mlade“ koji će biti na ljetnoj pozornici točno u podne. Pozvani su svi mladi koji žele pokazati svoj glazbeni talent.

Ovom manifestacijom zaokružit ćemo obilježavanje Tjedna Europe i početi s pripremama za iduću godinu.

Na sva događanja pozivamo naše sugrađane, učenike, roditelje i sve one koji žele s nama obilježiti ovaj tjedan.

U ime organizatora i partnera u organizaciji ovih događanja : Udruge“Pozitiva“, Elektrotehničke i ekonomske škole, Industrijsko-obrtničke škole, Gimnazije Nova Gradiška, Predsjednica Udruge“Pozitiva“ Mira Linjaković,prof.

 

Autor Mira Linjaković

 

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 18/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 18. veljače 2013. – Petu, ujedno i predzadnju, aktivnost projekta ”Uključivanje osoba oštećena sluha u demokraciju”, podržanog od…