20 GODINA TIMA ZA PSIHOSOCIJALNU POMOĆ

799 0

NOVA GRADIŠKA, 29. travanj 2015. – Bilo je danas u Domu hrvatskih branitelja iznimno svečano ali i emotivno. Obilježavala se 20-a obljetnica Tima za psihosocijalnu pomoć, hvale vrijedna obljetnica skupine od 22 osobe

koje su na čelu s mr. Ljiljanom Lukačević na novogradiškom području provodile Nacionalni program psihosocijalne i zdravstvene pomoći i skrbile o stradalnicima iz Domovinskog rata.

Uz predstavnike Ministarstva branitelja RH, okupili su se predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Grada Nova Gradiška. Bili su tu sadašnji i bivši članovi Tima za psihosocijalnu pomoć.

O radu u proteklih 20 godina govorila je mr. Ljiljana Lukačević, često prekidana pljeskom sudionika, ovog hvale vrijednog skupa.

Zbog silne motivacije i energije da se pomogne ratom ugroženim skupinama i pojedincima, koje nije nedostajalo sve vrijeme od osnivanja 1. travnja 1995. godine, uslijedile su iskrene zahvale.

Treba istaknuti da je novogradiški Centar za psihosocijalnu pomoć jedini gradski centar u Hrvatskoj (ostali su u županijskim centrima). Članovi njegovog tima su, kako je naglasila mr. Lukačević, vraćajući svoj ljudski i profesionalni dug prema braniteljima i drugim stradalnicima Domovinskog rata, imali 25.000 intervencija u savjetovalištu i na terenu u vremenu kojeg se s ponosom mogu sjećati.

Korisnici programa bili su hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, roditelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, roditelji hrvatskih branitelja i roditelji hrvatskih vojnih invalida, supruge smrtno stradalih hrvatskih branitelja, supruge hrvatskih branitelja i supruge ratnih vojnih invalida, djeca smrtno stradalih branitelja, djeca hrvatskih branitelja i djeca ratnih vojnih invalida, prognanici i povratnici, izbjeglice, članovi obitelji nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja te civilne žrtve rata.

-U onome što su radili u proteklih godina nisu bili samo stručnjaci već i veliki ljudi – pohvalila je požrtvovnost članova Tima za psihosocijalnu pomoć Tamara Forjan, viša stručna savjetnica u Ministarstvu branitelja.

Related Post

VODA ZA PIĆE

Autor - 08/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 8. kolovoza 2014. – Obilne kiše ponovo su razlog zašto voda iz akumulacija Bačica i gradskog vodovoda nije…