„DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU“

2402 0

Ne znači to da jučer u Dragaliću nije bilo pjesme i plesa. Folkloraši i njihovi tamburaši su se okupili u društvenom i vatrogasnom domu, svirali i pjevali, plesali i zaigrali zajedničko kolo.

 

DRAGALIĆ, 26. lipnja 2016. – Tradicionalnu, petu po redu folklornu manifestaciju „Dragalić u pjesmi i plesu“ organizirao je jučer KUD Dragalić. Došla su kulturno-umjetnička društva iz Rešetara, Grabarja, Bročica, Sotina, Kotoribe, Perušića i Sikirevaca, a za nastup na pozornici ispred Vatrogasnog doma bili su spremni i domaći folkloraši.

Nažalost, zbog olujnog nevremena i nestanka struje u Društvenom domu njihov nastup je morao biti otkazan.

Ne znači to da jučer u Dragaliću nije bilo pjesme i plesa. Folkloraši i njihovi tamburaši su se okupili u društvenom i vatrogasnom domu, svirali i pjevali, plesali i zaigrali zajedničko kolo. Bilo je to spontano druženje zaljubljenika u folklor, tradiciju i narodnu baštinu uvjetovano lošim vremenom.

Dragalićani su jučer ipak mogli uživati u dijelu slavonske tradicije koju njeguju zaljubljenici u konje. Sa svojim ljubimcima upregnutim u paradna i ukrašena slavonska kola prošli su Dragalićem prije nevremena. Dio mještana svoje je kuće ukrasio rukotvorinama.

Prijem za sudionike ove manifestacije organizirao je općinski načelnik Zvonimir Karlik, a Katica Matijašević, predsjednica KUD-a Dragalić, predstavnicima kulturno-umjetničkih društava i vlasnicima zaprega uručila je zahvalnice.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 22/12/2015 0
DRAGALIĆ, 22. prosinac 2015. – Danas su se u Vatrogasnom domu okupili roditelji s djecom rođenom u ovoj godini na…

OTVOREN DRUŠTEVNI DOM

Autor - 13/05/2012 0
GORICE, 13. svibanj 2012. – Zamjenik župana Davor Vlaović, zamjenica predsjednika HSS-a Marijana Pertir i općinski načelnik Zvonimir Karlik otvorili…