DVD BILI BRIG

621 0

BILI BRIG – Dobrovoljno vatrogasno društvo Bili Brig u nedjelju, 30. kolovoza, na osmu obljetnicu kornatske tragedije, obilježilo je svečano i 6o. obljetnicu svog postojanja i aktivnog rada.

Međutim, osim što obavljaju svoju dužnost, braneći ljude i imovinu od požara i elementarnih nepogoda, bilobriški vatrogasci vezani su i uz mjesnu kapelu Uzašašća Gospodinova, ali i uz marijansko proštenište Gospino polje.

 

Budući da u petak, 4. rujna počinje trodnevnica u čast Rođenja BDM na Gospinom polju, bilobriški vatrogasaci će tradicionalno pomagati regulaciju prometa prema Gospinom polju. I svoju obljetnicu počeli su svetom misom i blagoslovom nove zastave. Misu je slavio i zastavu blagoslovio domaći župnik, Stjepan Bakarić.

 

Poslije mise, vatrogasci su obišli posljednja počivališta umrlih i poginulih članova društva na novokapelačkom groblju, među kojima su i dva poginula hrvatska branitelja iz Bilog Briga, koji su svoje živote utkali u slobodu Hrvatske u Domovinskom Ratu.

 

Fotografija: bilobriški vatrogasci u kapeli Uzašašća Gospodinova u Bilom Brigu sa župnikom Bakarićem

Related Post

Podjela paketa humanitarne pomoći

Autor - 26/03/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 26. ožujka 2019. – Gradsko društvo Crvenog križa obavještava osobe s područja Nove Gradiške (uključujući Ljupinu, Kovačevac i…