ELDA JE U 2016. GODINI OSTVARILA 20 MILIJUNA PRIHODA

1012 0

Hrvatska država voli zakomplicirati, ali smo spremni ispuniti sve kriterije. Očekujem da država ne smeta. Ne očekujem velike pomoći. Ne treba nam pomagati, ali da nam ne smeta – kaže Dario Marenić.

 

NOVA GRADIŠKA, 28. prosinca 2016. – Bilo je razloga za božićni domjenak djelatnika tvrtke Elda u restoranu Maksimilijan. Kako je kazao vlasnik Dario Marenić „ove smo godine 80 posto bolji nego lani“, a to znači da je Elda u 2016. godini na računu nakupila više od 20 milijuna prihoda. Uz to Elda je ove godine dobila diljem svijeta brojna priznanja za inovacije i proizvod. Poslovni uspjeh za posljedicu je imao ulaganja u proizvodnju i otvaranje nove tvornice te povećanje broja djelatnika. Rijetko se koja tvrtka može pohvaliti takvim poslovnim uspjehom u jednoj godini.

Slike budućnosti, kako Marenić voli reći govoreći o planovima i projektima, ne odnose se samo na 2017. godinu, već i na narednih 20 godina. U tom bi periodu Elda, kako najavljuje, trebala zauzeti jedan posto udjela na svjetskom tržištu duhanske industrije. Uvjeren je da to mogu postići.

-U 2017. godini planiramo izgradnju nove tvornice i zapošljavanje minimum tridesetak ljudi. Pripremljeni su i projekti za izgradnju još jednog pogona u Industrijskom parku za preradu duhana i arome. Taj projekt planiramo realizirati u nekoliko narednih godina. Ne smijemo stati s razvojem. Na svjetskom smo tržištu prepoznati i imamo vrlo kvalitetne odnose s kupcima i ne možemo stati napredovati. Moramo zadovoljIti svaku i najmanju i najveću narudžbu da bi mogli razvijati svoj posao. To je razlog daljnjeg širenja. Idemo na strategiju razvoja u narednih 20 godina da bi bilo jasno što želimo i gdje želimo biti, a to je, vrlo jasno ću reći, 1 posto udjela na svjetskom tržištu duhanske industrije. Mi smo to u stanju napraviti iz Nove Gradiške. To znači da bi Elda u idućih 20 godina, kako planiramo, imala 1000 zaposlenih s područja naše županije.

Hrvatska država voli zakomplicirati, ali mi smo spremni ispuniti sve kriterije. Očekujem da država ne smeta. Ne očekujem velike pomoći. Ne treba nam pomagati, ali da nam ne smeta. To je ključ uspjeha. Ključ uspjeha je isto tako i provlačenje sredstava iz europskih fondova – kaže Dario Marenić.

Related Post