ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA: S radom počeo školski radio, koncertom obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

2233 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi 1. prosinca je počeo pilot- program projekta “Školski radio” kojega u partnerstvu provode zajedno s OŠ “Mato Lovrak” uz svoje mentore: prof. Nataliju Golovrški, Sanelu Jurić, prof. Tibora Čolovća, i profesorice Zrinku Ivančić i Mateu Vlaović, kao i potporu ravnateljica Sanje Muller-Zoričić i Vesne Lončar-Cindrić. Nositelj projekta je Građanska inicijativa NG-Buntovnici, nakladnik UNITAS WebRadija, financijski ga podupire Grad, a pokrovitelj je i portal medijska pismenost.hr Agencije za elektroničke medije. Učenici i profesori mogli su čuti prvu pilot-emisiju za koju su priloge pripremili, snimili ih i montirali sami učenici- sudionici projekta uz stručnu pomoć mentora i provoditelja. Emitirana je putem školskog razglasa te streamana na portalu NG-Buntovnici.

Realizacija projekta počela je u listopadu različitim radionicama, kako usvajanja teorijskog tako i praktičnog znanja iz područja novinarstva, novinarskih vrsta i rodova, medijske pismenosti, fotografije, radijskog novinarstva. Učenici obje škole spremno su prihvatili gotovo svakodnevne zadatke praćenja događanja u svom okruženju, ali i gradu, a pisane, snimljene, ali i multimedijalne uratke prezentirali na web stranicama svojih škola.

Prilozi su ujedno objavljivani i na portalu NG-Buntovnici. Učenici Elektrotehničke i ekonomske škole – sudionici projekta u dogovoru s profesorima i roditeljima dolazili su i u poslijepodnevnim satima u prostor UNITAS WebRadija gdje ih je voditelj projekta Momir Divjak educirao za rad u tehnici, tako da su bili spremni za realizaciju i svoje prve pilot-emisije.

Prvi dio u kojemu su razgovarali s ravnateljicom svoje škole Muller Zoričić, potom s prof. Denisom Husadžićem, voditeljem i organizatorom koncerta povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti te s nekoliko članova školskog Rock benda “Interferencija”, pripremile su učenice Valentina Ivanišević, Josipa Cindrić i Martina Jelić, a u drugom dijelu prilog su pripremili učenici-sudionici projekta iz OŠ “Mato Lovrak” koji su intervjuirali zamjenicu gradonačelnika Ivanu Trupina. Montažu su obavili Karlo, Lovro, Bruno, Rene i Filip. Projekt će biti nastavljen i dalje, a cilj mu je povezati sve gradske škole. Ovom prvom pilot- emisijom zadovoljni su bili i učenici, i mentori, kao i ravnateljice obje škole, a uz učenike i sudionike projekta, potporu je dolaskom dao i Velimir Vuković, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška, kao i Turistička zajednica i njena direktorica Dinka Martijević.

U planu je da učenici svakoga dana, prema rasporedu, naravno i dalje pod budnim okom mentora, realiziraju interno glazbeno govorne sadržaje u vremenu prije početka nastave te za vrijeme velikog odmora i prema potrebama škole.

Od siječnja učenici obje škole u projektu pripremat će po jednu emisiju mjesečno koja će biti emitirana na UNITAS WebRadiju, a i dalje će nastaviti s praćenjem događanja u svojim školama i pripremati i priloge za web stranice škola. Intenzitet aktivnosti ovisit će, što je i logično, o nastavnim obvezama.

U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi jučer je upriličen koncert Rock benda “Interferencija” i Tamburaškog sastava škole ( u kojemu sudjeluju i učenici IOŠ NG) kao i solista, a prekrasnu plesnu točku izvela je Valentina Ivanišević, učenica komercijalnog smjera škole, višestruko nagrađivana na različitim natjecanjima, pa i svjetskim, a članica je Plesnog studija Marine Mihelčić.

Bio je to još jedan od sadržaja obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Program je s učenicima pripremio prof. Denis Husadžić izuzetno sretan zanimanjem mladih za ovakve aktivnosti.

Related Post