Energetska obnova zdravstvene ambulante u Okučanima

3040 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 16. rujna 2020. – Da bi stvorio što bolje uvjete za zdravstveno osoblje i pacijente i unaprijedio djelatnosti primarne zdravstvene zaštite Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška posljednjih godina kontinuirano ulaže sredstva u zdravstvene ambulante i njihovo opremanje medicinskom i drugom opremom.

Tako su u prošloj godini obavljeni veći građevinski zahvati u zdravstvenoj ambulanti u Okučanima. U sklopu unutarnjeg uređenja obnovljeni su sanitarnih čvorovi, i uređen sanitarni čvor za invalide. Izvedeni su radovi u skladu s pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti i pravilnikom o osiguranju pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Kako je najavio ravnatelj Marijan Šapina ove se godine na zdravstvenoj ambulanti u Okučanima obavlja energetska obnova.
Radovima su, kako kaže općinski načelnik Aca Vidaković, zadovoljni i u općini Okučani, jer će se, osim stvaranja boljih uvjeta za obavljanje primarne zdravstvene zaštite, energetskom obnovom zdravstvene ambulante i uređenjem njenog okoliša, ona uklopiti u uređen prostor obnovljenog društvenog doma i dati i tom dijelu središta Okučana dati novi sjaj.

Related Post