GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BILI BRIG

1249 0

BILI BRIG – U subotu, 20. veljače svoju redovnu godišnju skupštinu održali su članovi DVD-a Bili Brig. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce,

nazočne je pozdravio predsjednik bilobriškog DVD-a, Vlado Ivanišević. Posebno je pozdravio predsjednika Općinskog vijeća Nove Kapele, Antu Žagrića te predsjednika Vatrogasne zajednice općine Nova Kapela, Ivana Prpića, zatim predsjednika bilobriške udruge „Dubovac“ – Zlatka Potočkog te predstavnike Lovačkog društva Babja gora, a onda i članove gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Nove Kapele – Batrine, Komarnice, Štivice, Lužana, Vrbove, Magić Male, Seoca, Srednjeg Lipovca i Živika – Pričca.

 

Izvješće o radu DVD-a Bili Brig u prošloj godini podnio je predsjednik Ivanišević i naglasio kako je protekla godina bila obilježena radom s djecom i pripremom proslave 60. obljetnice društva. Svečanost proslave upriličena je 29. i 30. kolovoza prošle godine, a među sadržajima svečanosti bio je blagoslov nove zastave, čiji je kum bila tvrtka „Seklo“ iz Bilog Briga, upriličena je misa za vatrogasce,koju je služio domaći župnik, Stjepan Bakarić,  polaganje vijenaca na grobove poginulih hrvatskih branitelja – vatrogasaca iz Bilog Briga , Vlade Cindrića i Ivana Mateše, zatim svečana sjednica društva s dodjelom priznanja zaslužnima. Za tu prigodu tiskana je i brošurica uz 60. godina rada DVD-a u Bilom  Brigu.

Uz svečanu proslavu i rad s djecom, vatrogasci su sudjelovali u  straži kod Isusovog groba u novokapelačkoj župnoj crkvi, u proslavi sv Florijana, završili su radove na vatrogasnom spremištu i učinili još puno toga. Zahvalni su za uspješnu suradnju i podršku novokapelačkoj općini, Vatrogasnoj zajednici općine te Vatrogasnoj zajednici Brodsko-posavske županije i brojnim sponzorima koji su im  prošle godine pomogli.

 

U ime opravdano odsutnog zapovjednika DVD-a, Valentina Štivića, izvješće zapovjednika podnio je Ivica Smolić, a iz svega je doista vidljiv aktivan rad društva, koje nije imalo na svom prostoru ni jednog požara, a puno se radilo  s djecom. Sa ženskom ekipom  starosti 6 do 12 godina počelo se marljivo vjeežbati od proljeća. Tu se maksimalno angažirao Kristijan Novačić, koji je vježbao s djecom i odlazio s njima na sedam natjecanja, na kojima su postignuti vrijedni rezultati. Tako je dječja ženska ekipa sudjelovala na kupovima u Novoj Gradiški, Vrbovi, Godinjaku, Zakorenju, Bodovaljcima, MagićMaoj i Vrbju.  S tih natjecanja donosili su pehare za osvojeno prvo, drugo  i treće mjesto ali i ostalim rezultatima se ponose.  Mladež se aktivno uključila i u reguliranje prometa prema Gospinom polju uoči blagdana Male Gospe, a bilo je i drugih zapaženih aktivnosti.

U planu rada društva za ovu godinu, uz redovite aktivnosti i školovanje kadrova, nabavku opreme, među ostalim je i daljnje aktivno pripremanje dječje ženske ekipe za natjecanja, radne akcije članova i vježbe društva.

 

Na skupštini su dodjeljena i priznanja zaslužnim vatrogascima za dugogodišnje članstvo i rad u vatrogastvu. Tako su spomenice Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije za 40 godina dobili  Antun Novačić, Drago Rožić, Branko Rožić, Mladen Keser, Branko Cindrić i Zdravko Valentić. Za 60 godina članstva i rada u DVD-u Bili Brig spomenicu Hrvatske vatrogasne zajednice dobio je Mato Štivić. Spomenice je zaslužnima podijelio Ivan Prpić, predsjednik Vatrogasne zajednice novokapelačke općine.

 

Skupštinu su pozdravili i gosti: članovi gostujućih društava, zatim predsjednik Općinskog vijeća Žagrić i na kraju predsjednik VZO-a Nova Kapela. Svi su oni pohvalili rad bilobriškog društva, posebno u protekloj godini, zatim postignuća s djecom, a onda i proslavu 60. obljetnice, koja je možda bila  skromna, ali organizirana na zavidnoj razini. Svi su poželjeli Bilobrišcima, neka tako i nastave.

 

Tekst i fotografije: Višnja  Mikić

Related Post