Gospodarski predstavnici 25 zemalja svijeta posjetili Infobipov kampus u Vodnjanu

191 0

Vodnjan, 29. rujna 2022. – Gospodarski predstavnici diplomacija 25 zemalja iz cijelog svijeta posjetili su Infobipov kampus Pangea u Vodnjanu gdje su se upoznali s predstavnicima kompanije i poslovanjem hrvatskog jednoroga. Kroz prostore su ih proveli suosnivač i glavni operativni direktor Infobipa Roberto Kutić, Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove Aurora Volarević te pravni savjetnik Infobipa, odvjetnik Tiziano Sošić, koji je ujedno Počasni konzul Italije. 

Posjet delegacije organiziralo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a dolazak u Infobip dio je programa posjeta Istarskoj županiji. Predstavnici zemalja kao što su SAD, Francuska, Švedska, Njemačka, Španjolska te brojni drugi upoznali su se s poslovanjem Infobipa i prisutnosti globalne cloud komunikacijske platforme iz Hrvatske u njihovim državama. 

“Zahvaljujući sjajnom poslu naših stručnjaka i poslovanju na šest kontinenata danas svojim tehnologijama možemo dosegnuti korisnike u 190 zemalja svijeta. Infobip posluje globalno, zbog čega nam je uvijek drago ugostiti strane predstavnike na našim kampusima te ih upoznati s onime što radimo. Naši su uredi smješteni u preko 70 zemalja svijeta, a upravo su dva naša kampusa, u Vodnjanu i Zagrebu, ključni izvori Infobipovih inovacija.  Siguran sam da nas u budućnosti čeka daljnji rast i nove poslovne prilike u zemljama predstavnika koje smo danas imali priliku ugostiti”, rekao je Roberto Kutić, suosnivač i glavni operativni direktor Infobipa. 

Infobip je na globalnom tržištu prisutan od svojeg osnutka, a danas je lider CPaaS segmenta i globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma. Nastavljaju s razvojem svojeg poslovanja, a globalnu poziciju često koriste kako bi pomogli razvoj domaćeg startup ekosustava pa su tako nedavno u suradnji s Googleom i Goldman Sachsom pokrenuli globalni mentorski program za hrvatske startupe Scale | Croatia. 

O Infobipu: 

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, sa 16 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava više od 3500 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 70 ureda. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja. Time je omogućena besprijekorna mobilna komunikacija poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama. Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastore, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

 

Related Post

Povodom Dana europske baštine

Autor - 15/10/2019 0
Povodom Dana europske baštine, predstavljamo Vam izložbu ”Graditeljsko i povijesno nasljeđe plemićke obitelji Berislavića Grabarskih u Slavoniji tijekom kasnog srednjeg…