GRAĐANI U STRAHU – SVAKOG TJEDNA PLJAČKA JEDNA

758 0

NOVA GRADIŠKA, 20. siječanj 2011. – Svi oni koji prate izvješća Policijske uprave brodsko-posavske uočili su da se iz dana u dan navode kaznena djela krađe. Dnevno je to nekoliko kaznenih djela teške krađe i krađe, te prijevare, koje su posebna tema. Dodaju li se tome nasilje i razbojstva uz prijetnju vatrenim oružjem, s razlogom se postavlja pitanje

sigurnosti građana, bez obzira nalazili se oni u svojoj kući ili na ulici. Svakog tjedna pljačka jedna, naslov je kojeg sam posudio od kolege Marijana Vrkljana s portala sbplus, koji piše o posljednjim razbojstvima na području naše Županije. Koliko smo svjesni opasnosti koja nam svakodnevno prijeti, a ko se slučajno nađemo na mjestu razbojstva.

 

Posljednje razbojstvo bilo je u našem gradu, kada su prošlog petka dvojica naših mladih sugrađana opljačkala prodavaonicu Halajko comerca u ulici Grgura Ninskog.

 

– Nitko me nije pitao kako mi je bili pred uperenim pištoljem, pa čak ni moj šef. Danas sam ponovo došla redovno na posao i pitam se kada će opet netko banuti u trgovinu s uperenim pištoljem – priča tri dana nakon pljačke blagajnica u Halajku.

 

Maska na glavu i pištolj uperen u glavu blagajnice postaju uobičajena su slika razbojstava koja više nisu rijetkost ni u našoj sredini. Jedna naša sugrađanka koju smo zatekli ispred bankomata Zagrebačke banke kaže da nije sigurna hoće li neki tip iskočiti pred nju i oteti joj 300 kuna koje je podigla.

 

Prošle su godine razbojnici u ranim jutarnjim satima ušli u kuće poznatih poduzetnika s područja općine Cernik u vrijeme dok su s obitelji spavali.

 

Čini se da razbojnicima više nije važno jesu li maskirani ili nisu. Kako drugačije objasniti slučaj starca koji je oteo zlatninu svojoj prijateljici, također starici. Da ne govorimo o maloljetnicima koji obijaju trafike. Treba pohvaliti policiju koja je dosta učinkovita u sprečavanju krađa, ali i brzom otkrivanju kradljivaca. Današnje policijsko izvješće opet govori o krađama.

 

Glasnogovornica Kata Nuić navodi da su na području iz nadležnosti rada policijske uprave, od jučer evidentirana ukupno četiri kaznena djela, sva četiri protiv imovine, od kojih dva kaznena djela krađe, jedna teška krađa i prijevara.

Snimka prošlogodišnje pljačke kladionice u Sl. Brodu

Related Post

OSVRT KRUNOSLAVA RAVLIĆA

Autor - 20/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2016. – Stabla su najveća i najstarija živa bića na zemlji. Ako je dugovječnost kriterij mudrosti,…

Autor - 01/05/2012 0
Suočeni sa vlastitim stigmatizacijama, križevima i stereotipima, njišući se u balkanskoj krčmi dok gledamo novogodišnji koncert iz Beča, viseći drugima…