GRADONAČELNIK SA ZAMJENICOM POSJETIO OŠ „MATO LOVRAK“ I ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU

952 0

NOVA GRADIŠKA, 25. studenoga 2016. – Gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić posjetili su danas Osnovnu školu „Mato Lovrak“ i Elektrotehničku i ekonomsku školu.

U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi počeo je s radom kabinet pneumatike, a u Osnovnoj školo „Mato Lovrak“ instalirane su pametne ploče za koje je Grad Nova Gradiška izdvojio sredstva unatoč tomu što škole nisu u njegovoj ingerenciji. Osnovci i srednjoškolci su u nazočnosti svojih ravnateljica Vesne Cindrić i Sanje Miller-Zoričić demonstrirali rad na pametnim pločama i u laboratoriju elektro pneumatike.

 

OŠ „Mato Lovrak“

 

-Jedno od osnovnih prava djece je pravo na obrazovanje i stjecanje znanja i vještina. Ako im to omogućimo na pravi način i primjeren kroz tehniku i tehnologiju tada smo im to pravo i ostvarili. Korištenjem kreativnih multimedijskih ploča koje smo dobili u donaciji je sveobuhvatan primjer korištenja najmodernije tehnike i tehnologija. Djeca na zabavan i njima primjeren način dolaze do novih spoznaja, znanja i vještina. U ime djelatnika škole, u ime djece prije svega, zahvaljujem se na ovoj vrijednoj donaciji. Sigurna sam i vjerujem da će Grad i dalje stajati uz svoje učenike, jer su to djeca našeg grada i naša budućnost – kazala je Vesna Cindrić, ravnateljica OŠ „Mato Lovrak“.

 

-Vidjeli ste razdraganu djecu koja sa znatiželjom i interesom sudjeluju u nastavi na ovaj način. Vidim da će naše opredjeljenje za financiranje pametnih ploča polučiti odličan uspjeh. Naša se priča širi i sada su na redu neke druge škole i druge edukacijske ustanove. Ravnateljica je govorila o informatizaciji i mi o tome razmišljamo, jer nismo u dvadesetom već u dvadesetprvom stoljeću. Puno radimo na tome, a edukacija djece je prva stvar i prioritet. Nećemo se miješati u odnose i nadležnosti sa Županijom. Ovo su naša djeca koja zahtijevaju i žele imati dobru edukaciju koju im moramo priuštit. Da li će to biti Grad, Županija ili netko drugi nema problema. Županija je osnivač škola i one su u njihovom vlasništvu, ali Grad je tu jer su u pitanju naša djeca – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Elektrotehnička i ekonomska škola

 

-Zahvaljujem se Gradu na donaciji koja nam je omogućila da laboratorij elektro pneumatike dovedemo u stanje korištenja. Učenici su išli u Sloveniju kod dobavljača opreme da se educiraju i nauče na njoj raditi. U laboratoriju učenici rade vježbe iz automatike koja je predmet u četvrtom razredu. Isto tako laboratorij nam omogućuje da eventualno u školi otvorimo novo zanimanje tehničar za mehatroniku – kazala je ravnateljica Sanja Miller-Zoričić.

 

-Vidjeli ste da su to kvalitetni uređaji za ozbiljnu edukaciju, a učenici su pokazali da se vrlo dobro snalaze. Kako je kazala ravnateljica imali su edukaciju u Sloveniji kod dobavljača opreme. Moram biti sretan i zadovoljan jer su sredstva naših građana poreznih obveznika utrošena u vrlo kvalitetnu stvar, a to je edukacija učenika – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i upoznao ravnateljicu s mogućnosti da učenici idu na praksu u Klimaopremu koja je izrazila želju za povezivanjem s školama i organiziranjem praktičnog rada kod njih na realan način u cilju stvaranje njihovih novih zaposlenika.

Related Post

USUSRET BOŽIĆU

Autor - 10/12/2015 0
KOVAČEVAC, 10. prosinac 2015. – Tradicionalno, u Došašću, kada idemo ususret Božiću, požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević svake godine…